"Život sa lošim čovjekom je daleko bolniji od odlaska" - Snažna poruka razvedene žene

Loša veza je teret koji se teško nosi, a često se u njoj žrtvuje sopstvena sreća i duševni mir. 


Mnoge žene, i muškarci, nažalost, ostaju u takvim odnosima, iako su svjesni da su sami sebi krivi za svoju nesreću. Razmišljajući o ovome, dolazi mi na um koliko smo često skloni sebi nanositi patnju i zašto je to tako. U mnogim trenucima života, osećamo se zarobljenima u odnosima koji nam ne donose radost i ispunjenje. Osećamo tu prazninu, bol i patnju, a ponekad se čini da će taj osećaj trajati zauvijek.

Postavljam sebi pitanje zašto se često grčevito držimo za osobe koje nas čine nesrećnim. Želimo da se te voljene osobe promene, da nestanu oblaci i da se ponovo pojavi sunce u našem odnosu. Međutim, često se ne usudimo da ih pustimo. Strah nas obuzima, strah od toga da ćemo ostati sami, strah od nepoznatog. 

U svojoj želji da zadržimo te osobe, često sebe obmanjujemo, misleći da nas povezuje snažna i neuništiva ljubav. No, istina je često drugačija. Ponekad je to ljubav koja nas troši, toksična veza koja nam uništava dušu. Shvatimo da nas ta veza vuče dublje u mrak i da je jedini izlaz da pobjegnemo. Shvatimo da će nas povređivati kada odlazimo, jer smo uložili toliko truda, vremena i energije. 

Ispunjeni smo osećajem da nismo osobe koje odustaju lako. No, istina je da nekada odustajanje može biti najhrabriji korak koji možemo napraviti. I to je ono što sam odlučila uraditi. Hrabro sam se suočila sa svojim strahovima, onim strahom koji je dugo paralizovao moju volju. Odlučila sam nastaviti sa svojim životom, bez te osobe. I onda sam shvatila da nije tako strašno kao što sam se plašila. 

Nakon nekog vremena sam ostala sama, ali nikad nisam bila mirnija. Pronašla sam svoj balans, svoju harmoniju. Shvatila sam da, ako osjećate da vas više ništa ne veže za tu vezu ili brak, onda je možda vrijeme da odete. Jer život sa osobom s kojom nemate zajedničkih ciljeva i vrijednosti može biti bolniji od odlaska. Nema potrebe za mučenjem sebe i ostajanjem u odnosu koji vas čini nesrećnim.

Niko nije vrijedan vaših suza i vaše patnje. Znam da je teško, da se osjećate kao da gubite dio sebe, ali ponekad je potrebno skupiti svu hrabrost i krenuti naprijed. Vjerujte svojoj intuiciji, ona vas vodi ka sreći. Dug je put do liječenja, ali s vremenom ćete naučiti da je sreća u vašim rukama i da nikada nije prekasno da je pronađete.

No comments

Powered by Blogger.