Ako nekoga voliš, pusti ga: Ako se vrati, tvoj je - Ako ne, onda nikada nije ni bio tvoj

Ako nekoga voliš, dopusti mu da ide. Ako se vrati, tvoj je. Ako ne, onda nikada nije bilo tvoje. 


Učeni smo da se borimo za ono što želimo u životu, uključujući ljubav. Poručuje nam se da trebamo postići ono što smatramo vrijednim, da ništa ne dolazi lako ili besplatno. Međutim, kada je u pitanju ljubav, ovaj pristup može dovesti do nepotrebnog truda i patnje. Ljubav, u većini slučajeva, nije jednostavan put. Zahtijeva trud i posvećenost. 

No, isto tako, ljubav treba imati svoje granice. Ponekad je ključno znati kada prestati se boriti i pustiti voljenu osobu da ide. To možda nije konvencionalan savjet, ali ima svoju istinu. Pustiti nekoga znači razumjeti granice ljubavi. To znači dati prostor i slobodu partneru. Biti svjestan granica znači znati kada prestati vršiti pritisak i dopustiti drugoj osobi da samostalno donosi odluke.

Ignorisanje ovih granica može rezultirati gubitkom voljene osobe. Pustiti ne znači odustati od ljubavi; naprotiv, to znači pokazati poštovanje prema drugoj osobi i njezinim željama. Ponekad, ako pustite nekoga da ide, otvorit će se prostor za rast i promjene, kako za vas, tako i za partnera. Ako se ta osoba odluči vratiti, to će biti iz slobodnog izbora, iz ljubavi koju osjeća, a ne zbog pritiska ili ograničenja. 

Bit će to potvrda da vaša ljubav može preživjeti izazove i udaljenost. Međutim, ako se ne vrati, trebali biste prihvatiti tu činjenicu. To ne znači da niste dovoljno vrijedni ili ljubavi, već jednostavno da ta osoba nije bila ta. Trebali biste biti ponosni na sebe što ste imali hrabrosti pustiti, poštovati granice i vjerovati u svoju vrijednost. 

Ljubav ne bi trebala biti teret. Ako je prava, preživjet će izazove, a ako nije, pustite je da ide i otvorite se za ono što vam život može ponuditi.

No comments

Powered by Blogger.