Ako ste u prošlosti bili nevjerni zadržite to za sebe: 8 stvari koje je bolje ne govoriti partneru

Kada započinjemo novu vezu, normalno je da želimo bolje upoznati svog partnera i da i on upozna nas. Međutim, postoje neke stvari koje bi trebali zadržati za sebe, čak i ako vas partner pita o njima. 


Kako brinete o svom izgledu: Nema potrebe opterećivati svog partnera detaljima o vašoj svakodnevnoj rutini njege i šminke. Neka pretpostavi da ste prirodno lijepe i besprijekorno izgledate cijeli dan. Ne mora znati sve tajne vaše kozmetičke torbe. 

Broj prethodnih partnera: Iako vas partner pita o vašem ljubavnom broju, nema potrebe da mu otkrijete tačan broj. Manje je više, a prevelika iskrenost o broju bivših partnera može uzrokovati nepotrebne konflikte i nesporazume. 

Detalji o vašem menstrualnom ciklusu: Muškarci trebaju razumjeti osnove menstrualnog ciklusa, ali nema potrebe da detalji o tome postanu predmet svakodnevnog razgovora. Higijenski proizvodi i detalji o vašem ciklusu ne moraju biti javno istraživani. 

Detalji iz života vaših prijatelja: Iako je vaš partner često osoba s kojom želite razgovarati o svemu, ne morate ga preopterećivati detaljima iz života vaših prijatelja. Neki razgovori ostavite za druženja s prijateljicama.

Detalji iz prošlosti: O nekim stvarima iz prošlosti ne biste trebali otvoreno govoriti sa svojim partnerom. Ako vas upita, trudite se govoriti sa što manje detalja, posebno ako su te informacije nepotrebne za vašu sadašnju vezu. 

Vaši kompleksi: Samokritika i stvaranje kompleksa o svom tijelu neće vam pomoći da se osjećate bolje. Vaš partner će vas vidjeti onako kako vi sebe vidite. Umjesto da iznosite svoje nesigurnosti, radite na samopouzdanju i pozitivnom stavu prema sebi. 

Negativnost: Niko ne voli biti okružen osobom koja neprestano izražava negativnost, aroganciju i bezobrazluk. Radite na promjeni ovih osobina jer prevelika količina negativnosti može ugroziti vezu. 

Ako ste bili nevjerni u prošlim vezama: Ako ste u prošlosti bili nevjerni, to nije informacija koju biste trebali dijeliti sa svojim trenutnim partnerom, osim ako to nije relevantno za vašu sadašnju vezu. Nema potrebe za potencijalnim nepotrebnim sumnjama. 

No comments

Powered by Blogger.