Čega bi se svaka žena trebala plašiti u starosti - Mudre riječi Paulo Coelha

Mnoge žene nakon okončanja teške veze suočavaju se s izazovom oslobađanja tereta prošlosti i često nose taj teret sa sobom dugo vremena. 


Shvate da povratak u odnos koji je bio štetan nema smisla, ali jedan od glavnih razloga za to je strah od samoće. Nakon određenog vremena, magla se razilazi, a spoznaja dolazi. Shvataju da osoba s kojom su bili ima duboko ukorijenjene psihološke karakteristike koje im ne odgovaraju. Shvate da se ta osoba neće promeniti, ali da mogu promeniti svoj život. 

To je trenutak kad Paulo Coelho, čuveni brazilski pisaca, dolazi u igru sa svojim mudrim riječima: "Ako ne nađete snage da budete sretni sami sa sobom, uvijek ćete biti usamljeni i zavisni." Svaka žena treba da teži harmoniji sa samom sobom i da se osjeća udobno čak i kad je sama. Inače, počinje da komplikuje svoj život i krivi druge za svoju nesreću. 

Ključno je preuzeti odgovornost za svoje postupke i ne prebacivati je na partnera, kao i prihvatiti sebe takvom kakva jeste i ne osvrtati se unazad. Usamljenost počinje kada izgubiš sebe. Čak i udate žene sa djecom, prijateljima i rodbinom mogu se osjećati usamljeno, dok postoje i oni koji potpuno uživaju u svojoj samoći. Biti samac i osjećati se udobno u svojoj koži je izuzetno važno. 

Ovo stanje je privremeno i ne bi trebalo da se plašite tog osjećaja. "Osoba koja se osjeća dobro sama sa sobom zaštićena je od grešaka." Usamljena žena koja nije uspostavila harmoniju sa samom sobom može odbiti muškarce, jer se takvo stanje lako primijeti.

Svaki muškarac prirodno teži ženi koja je samopouzdana, mudra i razumna. Kada žena prođe kroz proces suočavanja sa svojom prošlošću, napuni se pozitivnim emocijama i ponovno uspostavi kontakt sa sobom, tada će pronaći vitalnost i privući partnera koji će je cijeniti. 

Kada se suoče s izazovima, djeca odrastu i krenu voditi svoj život, a supružnici odu, ženama je od vitalne važnosti da se podsjećaju na svoju vrijednost i ponovno ožive sebe. Samo tada će život ponovno zasijati novim bojama, a žene će pronaći svoju istinsku sreću.

No comments

Powered by Blogger.