"Da nije bilo nje ne bi me prevario" - Zašto uvijek krivimo drugu ženu više nego muža koji vara

Kada osoba otkrije da je prevarena, suočava se s bujicom emocija, a bijes obično dominira u takvim situacijama. 


Žene često izražavaju nezadovoljstvo time što njihove potrebe u braku nisu ispunjene te tvrde da su morale tražiti zadovoljstvo izvan veze. Često uspiju uvjeriti svoje supruge da su nevine žrtve, a drugu ženu doživljavaju kao prijetnju. Zašto mnoge žene više krive drugu ženu nego svog prevaranta supruga?

Vide drugu ženu kao prijetnju; Mnoge žene vjeruju da muškarci ne mogu kontrolirati svoje nagone te da ne mogu odoljeti kada ih zavodi druga žena. To nije uvijek istina. Žene često vide druge žene kao prijetnju, pravdajući postupke svog muškarca nedostatkom samokontrole. 

Varanje doživljavaju kao odbijanje; Često žene počinju uspoređivati sebe s ženom s kojom ih je muž prevario, uvjeravajući same sebe da su bolje, ljepše i pametnije. Drugu ženu vide kao osobu koja je namjerno uništila njihovu porodicu. 

Teško prihvaćaju da su prevarene; Često je lakše mrziti drugu ženu nego prihvatiti činjenicu da ih je muž prevario i namjerno povrijedio. 

Mnoge vjeruju da nije bilo nje muž ih ne bi ni prevario; Teško je prihvatiti da je muž bio spreman prevariti ih s drugom ženom. U nekim slučajevima, žene smatraju da je druga žena ta koja je nametnula sebe njihovom mužu.

Vi to nikada ne biste napravili; Vjerujete u svoje životne i moralne vrijednosti te smatrate da nikada ne biste prevarile svog partnera. S druge strane, smatrate da druga žena nema morala i namjerno otima oženjene muškarce. 

Ne želite se suočiti sa sopstvenim nedostacima; Priznati da ste donijeli pogrešnu odluku teško je, pogotovo ako još uvijek volite svog supruga. Lakše je kriviti drugu ženu nego priznati sopstvene greške.

Vjerujete da će, kada nje više ne bude u njegovom životu, ponovo biti zajedno i srećni; Mnoge žene nisu spremne emocionalno napustiti muža koji im je bio nevjeran. Vjeruju da će ponovno biti srećne kad druga žena napusti život njihovog muškarca. 

Sigurnije vam je i lakše kriviti drugu ženu; Često žene strahuju suočiti se sa svojim mužem, pa im je lakše i sigurnije usmjeriti bijes na njegovu ljubavnicu. Druga žena može biti odgovorna za svoje ponašanje, ali nije odgovorna za postupke vašeg muža. On je taj koji vam je obećao vjernost i koji je prekršio svoje obećanje.

No comments

Powered by Blogger.