Detaljan horoskop za Decembar 2023 - Šta mogu da očekuju Ovnovi, Bikovi i Blizanci

Detaljan horoskop za mjesec Decembar 2023 za Ovnove, Bikove i Blizance 


OVAN: Nakon dubokog urona u introspekciju i obnovu, ovog mjeseca ponovno se usmjeravate prema vanjskim događanjima. Bez obzira jeste li u planiranju putovanja, predavanju ili se upuštate u duhovnu potragu, vaša pozornost trebala bi biti usmjerena na putovanje. Trenutno se nalazite u ključnom dijelu vašeg ličnog ciklusa gdje se akcije i svrha usklađuju, a sljedeći veliki projekt postaje jasan. Puni mjesec 26. donosi izazove s porodicom i emocionalna otkrića. Lako je ostati iznad svega i u vlastitoj glavi, ali ovdje postoji lekcija o ostajanju prisutnim i prizemljenim. 

Ljubavni horoskop: Ovog mjeseca ljudi će zaista ispitivati vaše granice. Svaka veza bez jasne dinamike može biti izazovna, posebno kada Venera 5. pređe u Škorpiju. Flertovi postaju lakši kada Venera 29. pređe u razigranog Strijelca. 

Horoskop novca: Jupiterove stanice 30. u vašem sektoru novca potiču vas da pregledate financije i biti ćete oduševljeni štednjom. 

BIK: Za vas je decembar uvijek introspektivan mjesec: katarzične terapije i ozbiljni pregovori otkrivaju istinu o vašim najbližim odnosima. Postavlja se pitanje koje veze ostaju samo na površinskoj razini, a koje imaju stvarnu dubinu. Praznična sezona suočava vas s izazovima u porodicnoj dinamici. Možda je vrijeme da bacite svjetlo na te ljutnje kako biste ih konačno mogli osloboditi. 

Ljubavni horoskop: Ovaj mjesec fokusirate se na odnose, a Venera u sektoru partnerstva od 4. potiče vas na stalno darivanje ljubavi i pažnje. Taj pristup donosi nagrade 9., ali može uzrokovati potrese 21. Ne možete primijeniti isti pristup sa svima. 

Horoskop novca: Uprkos mnoštvu poklona i zabava, ovog mjeseca biti ćete iskušani potrošiti novac na putovanja ili obrazovanje. Pripazite na svoje interese, ali se suzdržite od kupovine zbog retrogradnog Merkura od 13.12 do 1. 1. 
 
BLIZANCI: Iako je prošlomjesečni pun mjesec bio emotivan, stvari idu izuzetno dobro. Ulazak Merkura u Jarca donosi vam osjećaj samopouzdanja u vašoj transformaciji. Prve sedmice decembra dopuštaju vam da se opustite, a kad Merkur 13. krene retrogradno, vraćate se provjeriti svoj rad. No, kada se Merkur 23. vrati u Strijelca, ono što ste teško održavali postaje zapetljani nered. Emocije se konačno obrađuju, a ono što vam je najvažnije postaje jasno. 

Ljubavni horoskop: Bez obzira izlazili li na daljinu ili vam je teško uskladiti raspored s partnerom, vaš ljubavni život odvijao se u oblacima ove godine. Jupiterove stanice 30. zatvaraju petlju na vezi koju ste izgubili. 

Horoskop novca: Ovaj mjesec je idealno vrijeme za istraživanje opcija za kredite i konsolidaciju duga, posebno kada Merkur krene retrogradno 13. Pregovori mogu postati izazovni kada se Merkur 23. vrati u Strijelca, stoga ako ne potpišete ništa prije toga, sačekajte januar.

No comments

Powered by Blogger.