Gubimo interes za one koji nas ne vole iskreno, koji nas uzimaju zdravo za gotovo

Istina je da gubimo interes za one koji nas ne vole iskreno, koji nas uzimaju zdravo za gotovo, koji nas ne prihvataju takvima kakvi jesmo, stvarajući osjećaj da smo nevažni i zamjenjivi. 


Gubimo interes za one koji nisu pošteni prema nama, koji nam ne govore istinu, koji teško ispunjavaju svoja obećanja, vole naše pozitivne osobine, ali ne žele prihvatiti naše mane, te nas kritikuju zbog nesigurnosti i straha. Odbacujemo one koji nas istinski ne zanimaju, koji ne poštuju naše osjećaje, potrebe, mišljenja, želje i probleme, te ne uvažavaju naše potrebe, dajući svojoj sreći uvijek prednost nad našom.

Gubimo interes za one koji brinu samo o sebi. Odbijamo one zbog kojih se osjećamo kao da ne zaslužujemo njihovu pažnju ili trud, koji biraju naše društvo samo kada nemaju "važnije" stvari za raditi, koji ne uživaju u našoj prisutnosti i stvaraju osjećaj da se stalno moramo boriti za mjesto u njihovom životu, stavljajući nas na posljednje mjesto na njihovoj listi prioriteta.

Odbacujemo one koji se prema nama ne odnose s poštovanjem, ne odnose se s dostojanstvom, koriste našu dobrotu, ponašaju se kao da su nam nadređeni, misleći da bismo trebali moliti za njihovu pažnju i ljubav, te nas tretiraju kao drugu mogućnost. 

Odbacujemo one koji se ne plaše izgubiti nas, jer neće nikada shvatiti tko smo uistinu i koliko smo sposobni nekoga voljeti duboko, svim srcem i bezuvjetno. Odbacujemo one koji nas ne cijene onoliko koliko zaslužujemo, jer znamo kako zaslužujemo biti tretirani, jer znamo tko smo.

No comments

Powered by Blogger.