Kad povrijedite onog ko vas voli - Duplo plaćate za tu bol: Ljubavna priča jedne žene

Ako do sada niste primijetili postojanje karme, vjerujte, ona ima svoj način da se pobrine za sva loša djela koja ljudi učine. 


Sjećam se svoje najveće ljubavi, koja je istovremeno bila i moj najveći bol. Iako sada živim u sretnom i stabilnom braku, izgrađenom sa čovjekom s kojim dijelim vlastitu porodicu, ne mogu zanijekati da sam svojeg bivšeg voljela najdublje od svih. Ne stidim se svojih osjećanja, niti pokušavam pobjeći od njih. 

No, vjerujem da razočaranje može nadići čak i najjaču ljubav, a to se dogodilo i meni. Voljela sam ga, ali sam ga i preboljela. On mi je pomogao u tome. Bio sam mu vjerna i posvećena kao nikome prije, ali na kraju se ispostavilo da on nije bio takav. Varao me s mnogim ženama, čak i s mojim prijateljicama.

Glumio je dobrog i savršenog muškarca, dok je istina bila sasvim drugačija. Trebalo mi je dugo vremena da se pomirim s tim i nastavim dalje sa životom. Trebalo mi je vremena da ponovno počnem vjerovati ljudima i otvorim se ljubavnim vezama. No, uspjela sam, i sada sam izuzetno sretna. 

S druge strane, njegova sudbina je drugačija. Znam da je oženjen ženom koja ga vara s kime stigne i iskorištava ga za novac. Imaju troje djece, a ona mu svakodnevno prijeti da će otići s njima ako joj ne dopusti da živi svoj život i ako joj ne plaća za to. Što reći osim da ga je stigla njegova karma. 

Nisam sretna zbog njegove patnje, ali na neki način to mi izgleda pravedno. Povrijedio je osobu koja ga je zaista jako voljela, i zbog toga je sada suočen s dvostrukim dugom. To je život - svi dugovi dolaze na naplatu, kad-tad.

No comments

Powered by Blogger.