Kako žena treba da se odnosi prema muškarcu ako želi biti srećna: 2 savjeta Agathe Christie

Mnoge žene su uvjerene da je muškarac treba biti stariji od žene, barem pet godina, i da će samo u tom slučaju njihova veza ili brak uspjeti.


Poznata spisateljica Agatha Christie bila je čak 16 godina starija od svog drugog supruga. Kada su se upoznali, on je bio u svojim dvadesetim godinama, dok je ona već imala jedan brak iza sebe. On je bio svjestan njenog starijeg uzrasta, ali to ga nije odvratilo od nje. Ona je već bila poznata spisateljica, dok je on bio poznati arheolog. Želim podijeliti s vama dva njena citata koji bi vam mogli pružiti korisne smjernice prilikom odabira partnera i vođenja odnosa. 

"Ako ne možete prihvatiti način života svog muža, nemojte prihvatiti posao, drugim riječima, nemojte se udavati za njega." Ovaj savjet bi trebale slijediti sve žene, ne samo prilikom izbora partnera, već i u svim vezama. Ne trebate se prilagoditi nikome niti prihvatiti nešto što vam se ne sviđa. 

Ako vi i vaš partner nemate iste poglede na svijet, ne smijete očekivati da će se to promeniti vremenom. Ne smijete se uzdati u to da će se problemi automatski rešiti sami od sebe. Ako nešto ne volite na početku veze, ne treba misliti da će se kasnije to promeniti. 

"Brak znači više od ljubavi, a najvažnija stvar je poštovanje. Samo nemojte to mješati sa divljenjem. Diviti se muškarcu tokom cijelog braka čini mi se dosadnim, a završiće se reumatskim bolovima u vratu." Bez uzajamnog poštovanja, nema prave ljubavi. Ljubav može postojati na početku, ali neće dugo trajati bez poštovanja. Poštovanje ne možete nametnuti nekome, i brak može uspevati samo ako postoje tri ključne komponente: ljubav, poštovanje i prijateljstvo. Nema ljubavi bez poštovanja, a divljenje muškarcu tokom celog braka može postati dosadno i naposletku dovesti do problema.

No comments

Powered by Blogger.