Monah Arsenije o ženama koje muževi varaju - "Dotjeraj se malo, sestro"

Govoreći o odnosima između muškaraca i žena, monah Arsenije naglasio je važnost stalne brige o svom izgledu kako bismo ostali privlačni partneru, umjesto da se to zanemari nakon ulaska u vezu.


Arsenije Jovanović, iguman manastira Svetog Petra i Pavla kod Mionice, održao je duhovito obraćanje koje je nasmijalo vjernike do suza. U kontekstu muško-ženskih odnosa, naglasio je nužnost održavanja atraktivnosti i ljepote za svog partnera, ističući da to ne bi trebalo prestati nakon što se uđe u vezu.

"Treba uvijek voditi brigu o svom izgledu kako bismo bili lijepi i privlačni partneru. Ne samo tokom upoznavanja i zabavljanja. Često se trudimo i sređujemo dok smo u fazi zabavljanja, a onda, 'evo nas, zdravo!' Partner više ne obraća pažnju na sebe, ona se možda zapusti, udeblja... On pusti stomak, ne brine o higijeni, a to može dovesti do mnogo ozbiljnijih problema", rekao je iguman Arsenije. 
 
Vjernici su se smijali njegovim riječima, a Arsenije je nastavio s duhovitim tonom. "Moramo paziti da uvijek ostanemo privlačni. Često mi dođu žene i kažu: 'Muž me vara!' A one, sve potištenog izgleda. Ja im kažem: 'Pa, malo se sredi, sestro. Održavajmo atraktivnost...'

No comments

Powered by Blogger.