Mudra žena odlazi kada shvati da njena ljubav nije uzvraćena

Tek kada je shvatila da zaslužuje bolje, odlučila je da krene dalje. 


Ona te je odabrala, postavila te iznad svega, no ti nisi obraćao pažnju. Njena ljubav prema tebi bila je bezuslovna i neizmjeriva. Ignorisala je tvoje mane, videći te kao savršeno nesavršeno biće, a to joj je bilo dovoljno. Volela te je svim srcem, ne tražeći ništa zauzvrat osim tvoje ljubavi.

U trenucima kad su suze bile neizbežne, ona je bila tu. Želela je samo najbolje za tebe, da te voli i brine o tebi, da ti pomogne da shvatiš pravu suštinu ljubavi i biti voljen. Zamislila je zajednički život s tobom, posvećujući ti svoj um, tijelo i dušu. Život s tobom postao je njen prioritet, a brinula se isključivo o tvom dobru. Međutim, ti si bio preokupiran sobom, ispoljavajući sebičnost. 

Njena osjećanja bila su previše stvarna za tebe. Tako je naučila biti snažna za sebe. Zaboravio si da i ona, kao svaka osoba, treba ljubav. Uzeo si njenu ljubav zdravo za gotovo, ignorirajući činjenicu da ljubav zahtijeva reciprocitet. Kada imate ženu koja vas postavlja na prvo mjesto, morate shvatiti da će vas birati do kraja. 

Ipak, mudra žena zna kada je vrijeme za odlazak, kada shvati da je dala sve od sebe, a da nije dobila ono što joj je bilo potrebno. Ako ne uzvratite ljubav i pažnju koju primate u vezi, osoba koja vam to pruža na kraju će osjetiti umor od davanja vremena i energije nekome tko to ne cijeni. 

Kada ode, ostavit će prazninu u vašem srcu koju nijedna druga osoba neće moći popuniti. Njena bezuslovna ljubav te naučiće važnoj lekciji - da je biti voljen najveći dar. No, da bi veza funkcionirala, morate dati osobi onoliko koliko ona vama pruža.

No comments

Powered by Blogger.