Mudra žena zaobilazi lošeg muškarca - Glupa ga popravlja: 3 ključne razlike među njima

Većina žena se ponašaju kao spasiteljice. Prirodni majčinski nagoni navode je da pomažu svakome i štite one kojima je zaštita potrebna. Nažalost to se prenosi i na ljubavne odnose. 


Neke žene žele da komanduju svojim muškarcem, neke žele da im budu druge majke i da ih dadiljaju, dok neke žele da popravljaju one kojima pomoći nema. Pametnoj ženi ne treba gubitnik, sebičnjak i loš čovjek, ali postoje žene koje svjesno biraju da grade odnos sa njima. Zašto? 

Zato što žele da glume spasiteljice i da popravljaju takvog čovjeka. Međutim, to je ili teško ili prosto nemoguće učiniti. Pametna žena neće trošiti vrijeme popravljajući nekoga kada može naći boljeg partnera i izgraditi sa njim zdraviji odnos. 

Ovo su tri glavne razlike između glupe i pametne žene: 

1. Samopoštovanje. Pametna žena ima dovoljno samopoštovanja da ni ne pokušava dati šansu muškarci koji već na početku pokazuje da je loš izbor. Samo glupa žena će to uraditi. 

2. Prioriteti. Pametnoj i zreloj ženi je potrebno da gradi vezu i porodicu sa nekim ko je stabilan i ko dijeli razmišljanja slična njoj. Glupa žena ne razmišlja tako već pada na prvog koji joj se dopadne, bez obzira što su potpuno različiti i imaju različita shvatanja. 

3. Odgovornost. Kada žena sazrije ona shvati da svako ima odgovornosti koje treba ispuniti na dnevnom nivou. Pametna žena to zna, ne zabušava i ne ljenčari. Sposobna je organizovati svoj život i upravljati njime. Glupa žena živi od danas do sutra, ne poštuje nikakva pravila niti ima kakvu disciplinu u svom životu.

To su glavne osobine koje razlikuju pametnu od glupe žene. Upravo te osobine određuju kakvog će muškarca one pronaći. Ako ih nemate izgrađene u svojoj ličnosti velike su šanse da ćete cijeli život trpiti budalu koju ne možete promijeniti.

Tako da ako ste zapele u vezi ili braku sa lošim muškarcem, prvo je važno da promijenite te bitne stvari u svom karakteru, pa tek onda da razmislite da li ima smisla mijenjati nekog drugog. 

No comments

Powered by Blogger.