“Ne gubite vrijeme na objašnjenja: ljudi čuju samo ono što žele da čuju.” - Mudristi Paula Koelja

Donosimo vam nekoliko životnih istina koje je Paulo Koeljo iznio u svojim knjigama, izraženih na svoj način


1. Ako snažno želiš nešto, cijeli univerzum će se udružiti kako bi ti želja bila ispunjena. 

2. Oslobodi se svega i postat ćeš slobodan. Kada nisam imao što izgubiti, imao sam sve. 

3. Svi smo ovdje s razlogom. Bez obzira na to što radimo, svaki čovjek igra ključnu ulogu, iako to možda ne shvata. 

4. "Svaka osoba posjeduje kreativni potencijal, i čim počnete ispoljavati tu kreativnost, možete početi mijenjati svijet." 

5. Strah je jedina prepreka između tebe i tvojih snova. Ne predaj se strahovima, jer ako to učiniš, izgubit ćeš kontakt sa svojim srcem. Jedina stvar koja može spriječiti ostvarenje tvojih snova je strah od neuspjeha. 

6. Greške su sastavni dio života. Sve može sugerisati da ćeš donijeti pogrešnu odluku, ali to je također dio života. Pitanje je: što svijet očekuje od tebe? Hoćeš li se povući i vratiti gdje si bio jer nisi imao hrabrosti reći "da" životu? 

7. Važni susreti planiraju se na duhovnoj razini prije nego se tijela sretnu. Ti značajni susreti često se događaju kada dosegnemo određenu tačku, kada trebamo umrijeti da bismo se ponovno emocionalno rodili. 

8. Svako iskustvo, bilo dobro ili loše, nosi svoju pouku. Nevolje ulaze u naš život, iako im ne možemo ništa. No, one su tu s razlogom, a tek kada ih prođemo, shvatimo zašto su bile prisutne. 
 
9. Ne traži ljubav izvan sebe. Ljubav se ne može pronaći u drugima, već samo u sebi. Da bismo je probudili, potrebna nam je druga osoba. 

10. Kada se promijeniš, mijenja se cijeli svijet oko tebe. Kada volimo, trudimo se biti bolji. Kada se trudimo biti bolji, sve oko nas postaje bolje. 

11. Nije ti potreban razlog da voliš ili budeš voljen. Neko je voljen jer je voljen, bez posebnog razloga.

12. Gledaj svoja posla. Svi imaju jasno mišljenje o tome kako bi netko drugi trebao voditi svoj život. 

13. Kada netko ode, to znači da netko drugi dolazi. Nitko nikoga ne gubi, jer nitko nikoga ne posjeduje. To je esencija slobode: kada imaš najvažniju stvar na svijetu, ali je ne posjeduješ. 

14. Ljubav posjeduje divlju snagu. Kada pokušamo kontrolirati ljubav, ona nas uništi. Kada pokušamo zarobiti ljubav, ona zapravo zarobi nas. Ako pokušamo razumjeti ljubav, ona nas potpuno zbuni i ostavi izgubljenim. 

15. Tamo gdje je tvoje srce, tu je i tvoje najveće blago. Uvijek se sjeti da gdje god je tvoje srce, tamo ćeš pronaći svoje blago. 

16. Ne osuđuj druge. Nikada ne možemo osuđivati živote drugih, jer svaka osoba nosi svoje boli i žrtve. U redu je osjećati da si na pravom putu, ali potpuno je druga stvar uvjerenje da je taj put ispravan, a nijedan drugi.

No comments

Powered by Blogger.