Nesretan čovjek je sam kriv za svoju nesreću - 4 navike koje blokiraju našu energiju

Nesretan čovjek je sam kriv za svoju nesreću. Biti srećan ili nesrećan zapravo je odluka, ma koliko to glupo zvučalo. 


Energija pokreće naše biće, ali ista ta energija može biti blokirana u našem tijelu. Kada se to desi, naš čitav život trpi zbog toga jer se ne možemo u potpunosti posvetiti svemu onome čemu bi trebali. Ako prepoznate sebe u 4 naredne navike koje ćemo istaći vrijeme je da nešto promijenite prije nego što bude kasno za to. 

1. Ljenčarenje: Čovjek je stvoren da radi i da se kreće. Ako to ne čini onda njegova energija stagnira i njegovo fascinantno tijelu gubi svrhu. Šta uraditi? Pokrenite se. Uvijek odaberite laganu aktivnost umjesto ljenčarenja. Odvojite vrijeme za odmor koje ne smije trajati duže nego vrijeme kada ste aktivni i stvarate.

2. Ogovaranje: Ko bi rekao da ogovaranje drugih može štetiti nama samima. Ali može. Ogovaranjem blokirate svoje energetske tokove i slobodu. Time stvaramo negativnu energiju u sebi koja stagnira i blokira prolaz dobrim energijama. 

Sa druge strane, ogovaranjem samo stvaramo lošu predstavu o sebi, jer će svi ljudi imati loše mišljenje o onima koji ogovaraju. Koliko ste vi puta zamjerili nekome što ogovara druge, a i sami ste ogovarali bezbroj puta? Budite bolji od toga. 

3. Prigovaranje: Ovo je odlika nezadovoljnih i primitivnih ljudi. Njima sve smeta i za sve imaju prigovor. Iza čovjeka koji prigovara zapravo stoji ogorčenje koje mu nikada neće dopustiti da bude srećan. Zar je to ono što želiš? 

4. Fokusirate se na ono što nemate: Ako dozvolite da je nezadovoljstvo snažnije u vama od zahvalnosti nikada nećete biti srećni. Čak i u situacijama kada imate tako puno i fali vam mnogo svega - morate biti zahvalni za to malo što imate. Tako pokrećete pozitivne tokove energije u sebi koji vas kasnije vode do toga da imate puno više svega.

No comments

Powered by Blogger.