Nije uvijek blagoslov ono što Bog daje - Već ono što uzima

Nekada je ono što izgubimo baš ono što nam je potrebno kako bismo dobili sve što nam treba. 


Svi mi vjerujemo da svako ima svoj put. Neko to naziva sudbinom, neko Božijim putem. Vjerujemo da nam je nešto predodređeno i da će nam život nešto dati. Vjerujemo da trebamo biti dobri da bismo dobro dobili. Vjerujemo da treba slušati svoje srce.

Ali onda kada nešto ne dobijemo, ili kada nam se nešto uzme, padamo u očaj i ravnodušnost mrzeći sve oko sebe jer se to desilo a nismo zaslužili. Već u svojim kasnim dvadesetima pronašla sam muškarca svojih snova. Njegov izgled i pojava su činili da se topim pored njega. 

Zavoljela sam ga kao nikoga i bila sam spremna sve da uradim za njega, čak i da žrtvujem sebe ili prelazim preko svojih potreba. Na početku me nije mučilo što nismo imali sjajnu komunikaciju. Ali sa vremenom je počelo da me boli to što ga naprosto ne zanima kako se osjećam i utješi me u trenucima kada mi je to bilo potrebno. 

Postala sam tužna i depresivna, a on bi na to uvijek govorio da su to gluposti. Nisam mogla pomisliti na drugoga, nisam nikoga željela osim njega. Htjela sam da on bude ljubav mog života i da provodim vrijeme sa njim. Ali niko normalan ne može ostati ravnodušan na tuđu ravnodušnost. 

Pogotovo ne na ravnodušnost čovjeka kojem dajete svu svoju ljubav. Na kraju me je ostavio i otišao. Godinama sam vjerovala da je to bila Božija kazna što me je napustio. Vjerovala sam da mu možda ipak nisam trebala pričati o svojim osjećanjima i problemima.

Vjerovala sam da sam trebala držati sve u sebi kako bih ostala sa njim... toliko sam bila glupa i slijepa. Naravno, kasnije sam shvatila da nisam trebala biti u vezi sa čovjekom koji ne uvažava moja osjećanja, ma koliko ga voljela. Mislila sam da je kazna to što je otišao, ali to je bio moj blagoslov. 

Blagoslov i lekcija da ne trebamo biti sa nekim ko nije spreman da voli naše biće, pored našeg izgleda ili sposobnosti. To je bio blagoslov koji mi je pomogao da podignem svoje standarde i pronađem boljeg partnera - onaj koji zna da voli bezuslovno i prihvati dobru i lošu stranu osobe koju voli.

No comments

Powered by Blogger.