Opraštam ti - Ali ne zato što to zaslužuješ, već zato što ja zaslužujem mir

Nijedna ćelija mog tijela ne želi ti oprostiti, ali to ne znači da ja to ne mogu. 


Možda niti jedan dio tebe ne zaslužuje moj oprost, ali ja ti ne opraštam radi tebe, nego radi sebe. Opraštam ti kako bih ponovno mogla mirno spavati, bez straha. Tvoja prisutnost u mom životu donijela mi je mnogo boli, a sve što sam prošla sa tobom, to je nešto što nitko ne bi poželio ni svojem najvećem neprijatelju.

Nema opravdanja za takvo ponašanje. Opraštam ti kako bih mogla ostaviti sve to iza sebe i osigurati da to više ne utiče na moju budućnost. Imao si prevelik utjecaj na mene, ali više nećeš. Znam da se nikada nećeš promijeniti, niti ćeš priznati svoje greške, pa sve to radim za sebe. 

Opraštam ti jer znam da ako ne oprostim, ta sjećanja koja leže kao teret u mom stomaku, i dalje će me proganjati. Sjećam se kako si vikao na mene, kako si me lagao, varao i okrivljavao za sve loše u svom životu. Ne želim da sjećanja pokvare moj duh i ubiju moj mir. Opraštam ti jer razumijem kako je kad te prošlost proganja, kako je boriti se s vlastitim demonima i kako se suočavati s mentalnim izazovima. 

Konačno, mogu ti reći da ti u potpunosti opraštam. Ti si osoba koja je duboko poremećena, oštećena i patetična, a tvoj izbor da živiš na takav način je tvoja sudbina, a ne moja. Nakon svega što sam prošla zbog tebe, sve sam nadvladala i dozvolila sebi da se smirim. Umjesto da se držim toksičnih uspomena, oslobađam se od njih, puštam ih da odu kako bih mogla nastaviti živjeti svoj život što je moguće normalnije i s manje tereta.

No comments

Powered by Blogger.