Osho o ženskoj privlačnosti: Nema te šminke koja bi ženu učinila lijepom ako nema glavnu stvar

Šta to čini ženu istinski lijepom? Pitanje koje nas suočava s mnogim predrasudama i očekivanjima o ljepoti. 


Majka priroda nije svaku ženu obdarila ljupkim licem s kojeg bi svaki muškarac zanijemio. Prava ženska ljepota nije samo u njenom izgledu, već u njenoj suštini, njenom karakteru, duši i načinu na koji gleda na svijet. Nije rijetkost da naiđemo na žene koje možda nemaju konvencionalnu fizičku privlačnost, ali na njima nešto privlači. Njihova ljepota nije ograničena na fizički izgled, već se proteže duboko u njihovu dušu.

Vrijeme ne umanjuje tu istinsku ljepotu, naprotiv, obogaćuje je iskustvom i dubinom. Postoje mnogi faktori koji utiču na žensku ljepotu, a društvo često nameće stereotipe i ideale koji ne odražavaju stvarnu ljepotu. Mnoge žene se osećaju ružno samo zato što ne ispunjavaju te nametnute standarde. Međutim, indijski mistik Osho nam donosi dublje razumijevanje ženske ljepote. 

Osho nas uči da je istinska ljepota žene duboka i proizilazi iz unutrašnjosti. To je aura samoprihvatanja i milosti koja ne dolazi izvana, već iznutra. Čak i žene koje se fizički ne uklapaju u tradicionalne standarde ljepote postaju lijepe kada uspiju da zrače tom unutarnjom snagom. Nema ništa loše u brizi za izgled, ali prava ljepota ne zavisi od skupih parfema, modne odjeće ili šminke. 

Ona je plod unutarnjeg sjaja koji se osjeća i vidi u načinu na koji žena živi, voli i prihvata sebe. Osho nam skreće pažnju da je moderno društvo pogrešno postavilo prioritet na fizičku ljepotu, dok duhovna ljepota ostaje u sjeni. Nakon svega, važno je razumjeti da ljepota nije samo na površini. 

Ljepota žene se ogleda u njenom karakteru, ljubaznosti, saosećanju i duhovnom rastu. Kada žena prigrliti svoju unutarnju ljepotu, ona postaje neodoljiva bez obzira na konvencionalne standarde. Osho nas podsjeća da prava ljepota dolazi iz dubine, a ne s površine.

No comments

Powered by Blogger.