Pismo ljubavnici: "Prevario je mene koja sam mu rodila djecu zašto misliš da neće i tebe?

Da li je ljubavnica kriva za preljubu i što je zavela oženjenog muškarca? U nastavku smo podijelili pismo jedne povrijeđene supruge namijenjeno ljubavnici svog muža. 


Već duže vremena želim da ti napišem ono što osjećam, tebi ljubavnice moga muža. Mnogo sam razmišljala o tome da li si uopšte ti kriva u čitavoj ovoj zbrci i da li uopšte treba da ti pišem. Shvatila sam da si podjednako kriva koliko i moj muž. 

Ali, nisi ti kriva što si se zaljubila. On je bio taj koji je trebao držati ruke dalje od drugih žena. Trebao je da ti kaže da je oženjen i otići. Ali ti si kriva što si jednu dobru ženu vukla za nos. Što si joj se smijala iza leđa i govorila joj kako nije dobra žena i ne zna zadržati svog muža. 

Mogla si kao gospođa, kao žena koja se solidariše sa drugom ženom, da mi se javiš i kažeš kakvi su vam planovi. Prepustila bih ti ga istog momenta. Ne bih ni u snu djelila muškarca sa drugom ženom, odvratno mi je to. I smatram da samo ogavne žene to mogu. 

Ti si očigledno to mogla, i pritom si uživala u tome što nekome drugom nanosiš bol. Moraš znati da ako me je prevario sa tobom, prevariće i tebe. Znam da ti je bilo to sve smiješno i zabavno. Osjećala si se superiornije jer me je varao sa tobom.

Zato ti pišem sve ovo da shvatiš koliko si mi zla nanijela. Sada si ti njegova ljubavnica, ali kasnije će on pronaći drugu pa ćeš shvatiti ovo što ti pišem. Ja sam žena koja mu je kuhala, čistila, rodila djecu, tetošila ga i hranila, živio je kao da je u hotelu sa 5 zvjezdica, a opet je otišao tebi. Šta misliš, hoćeš li ga ti moći zadržati?

No comments

Powered by Blogger.