Poštujte svoju samoću - Niko vam ne može bolje ugoditi nego vi sami sebi

Ah, toliko žena koje žive u strahu od samoće, pitajući se što će biti ako, ne daj Bože, ostanu same? Pa ništa, zapravo.


To je ono što shvatih. "Šta ako ostaneš sama?" Bio je to šapat u mom umu koji me dugo činio nesretnom, držeći me zarobljenom u vezi koja mi nije donosila sreću. Provela sam besane noći razgovarajući s tim unutrašnjem glasom, uvjerena da je bilo kakav oblik ljubavi, čak i stara i nezdrava, bolji od potpune samoće. No, svi strahovi na kraju dovode do iste stvari - prije ili kasnije moramo im se suočiti. 

Shvatila sam da smo srljali prema propasti, ali nisam otišla zbog toga. Otišla sam jer ostati više nije bilo opcija. Prekinula sam dugogodišnju vezu koja me činila nesretnom i nervoznom, iako nisam bila sigurna što želim ili što će me učiniti sretnom. Otišla sam korak po korak, s osmijehom na licu. Odlučila sam da će sve što me nasmijava biti dobro. 

Trebala sam pažnju i osjećaj da netko brine o meni. Svjesno sam griješila iz dana u dan, uvjerena da znam što mi treba, iako nisam bila sigurna. Tek kasnije sam shvatila da trebam nekoga tko me može istinski nasmejati. Kada bih došla kući umorna nakon radnog dana, moji najveći strahovi ostvarivali su se - bila sam sama. I to nisam željela. 

Shvatila sam da mi nije trebao lažni osjećaj posvećenosti u vezi, već prava ljubav. U tim trenucima samoće postala sam svjesna da najmanje volim i poštujem samu sebe, i tu je bila moja najveća greška. Tada sam shvatila da nitko ne može bolje zadovoljiti moje potrebe od mene same i da je moj život u mojim rukama. Prvi put sam imala jasnu viziju budućnosti i znala sam što želim.

Napokon sam shvatila svoju vrijednost. Prestala sam biti osoba koja traži "samo da bude s nekim" i shvatila sam da pristajanje na bilo što i bilo koga nije rješenje. Svi mi trebamo nekoga, ali to ne smije biti izgovor da pristanemo na nešto što nas ne čini potpuno sretnima. 

Nije bilo lako, ali došlo je vrijeme kada moj život nije više bio usmjeren na traženje partnera. Upoznavala sam različite muškarce, ali prestala sam ih gledati kao potencijalne ljubavi i ljubavnike. Postala sam žena kakva sam oduvijek željela biti.

No comments

Powered by Blogger.