Upamtite - Ne možete prisiliti muškarca da vas voli ako on to ne želi

Možete biti sigurni da ste pronašli pravu ljubav ako je vaš glavni cilj da usrećite svog partnera i ako možete na isto računati sa njegove strane. 


Nažalost, u ljubavi ne važi uvijek ona izreka "Koliko daješ toliko dobiješ". To nekad važi u nekim odnosima, poslovnim, prijateljskim i ponekad ljubavnim, ali ne uvijek. Ali u suštini biti u vezi gdje jedan daje više i ne dobija isto zauzvrat - jako je toksično. 

Neki to nazivaju neuzvraćenom ljubavi, dok drugi kažu da je to manjak samopoštovanja... Oboje je tačno. To posebno vrijedi za muškarce. Ako se prema njima ponašate ispravno, volite ih svim srcem, oni vam neće uvijek uzvratiti ljubav. 

Mnogi ljudi misle da samo treba biti pošten, predan, vjeran i spreman na kompromise i sve će doći na svoje mjesto. Većinom žene tako misle. Muškarac će vidjeti koliko činite za njega, cijeniće vaše žrtve i razumjeti da ste vi vrijedni njegove ljubavi, ali opet neće osjećati obavezu da uzvrati istom mjerom. 

I tako ulazite u jedan začarani krug gdje samo dajete više i više a ništa ne dobijate. Misliš da se za svoju ljubav moraš boriti, da moraš učiniti sve da je zadržiš. Misliš da ako se više potrudiš sigurno će biti sretan kraj, zar ne? Nažalost neće. 

Istina je zapravo da koliko god se davali muškarcu, on vas jednostavno neće znati voljeti i neće znati uzvratiti istom mjerom. Mnoge žene će pokušati da pomjere planinu za muškarca vjerujuću da im je on suđen - ali sama potreba da to činite pokazuje da vam ta veza nije suđena. 

Naravno, ne biste trebali napuštati svoju vezu bez truda i pokušaja da je spasite kada je to potrebno. Ali ako vas prvi i drugi pokušaj ne dovedu do veze kakvu želite onda vam je trud uzaludan. Upamtite da koliko god ljubavi dali, ona nikada neće biti dovoljna za čovjeka koji je pogrešan za vas. 

Koliko god se trudili, nikada nećete naučiti nezahvalnog muškarca da vas voli. Nećete ga moći prisiliti da bude nešto što nije ili da vam pokloni ljubav kakvu mislite da zaslužujete. I što je najvažnije, morate shvatiti da to što vas neko ne može voljeti onako kako vi želite zapravo nije vaša krivica.

No comments

Powered by Blogger.