Vrlo je važno da se muškarac razvede od majke prije nego što oženi ženu

Drage žene, ako ste pomislile da je vaš muškarac potpuno nezavisan i da majka ne utiče na njega, moguće je da ste u zabludi. 


Ono što možda do sada niste primijetile, a istraživanja pokazuju, jeste da muškarci nasljeđuju određene osobine od svojih majki. Iz toga proizlazi ta posebna povezanost. Velike su šanse da ćete pronaći u svom muškarcu određene osobine koje ne volite kod njegove majke. Naravno, majka vašeg partnera treba uvijek imati posebno mjesto u njegovom životu, i to treba poštovati. 

Međutim, nismo svi rođeni da se potpuno slažemo. Ponekad ljudi ne dijele iste stavove ni s vlastitim roditeljima, a kamoli s tuđima. Bez obzira na to jesu li se muškarci oženili rano ili kasnije u životu, i koliko god vremena proveli živeći sa roditeljima, posebno s majkom, mnogo toga su usvojili od nje. 

Ona je prva ženska figura u njihovom životu koja predstavlja sve druge žene. Ako je majka muškarca preterano kritična, postoji šansa da će on vjerovati da su sve žene takve. Ako majka često prigovara (iz ljubavi prema njemu), on može razviti uvjerenje da su sve žene rođene da bi prigovarale. 

Način na koji se njegova majka odnosila prema njemu i kakav je dojam stvorio o ženama u odnosu na nju znatno će utjecati na njegov brak. Ono što bi muškarci trebali shvatiti jeste da su sve žene različite i da je važno "razvesti se" od majke kada stupaju u brak. 

Dakle, zaboravite na izjave poput "Ista si kao moja majka", "Moja majka je to bolje znala raditi", "Moja majka nikad to nije uradila", "Postaješ ista kao moja majka". Vaša žena nije vaša majka, i važno je prestati je s njom nepotrebno upoređivati!

No comments

Powered by Blogger.