Zašto je oženjeni muškarac izabrao baš vas za svoju ljubavnicu: Kratko, iskreno, oštro

Možda će vas iznenaditi, ali nijedan muškarac ne želi zamijeniti udoban i uspostavljen porodični život nečim novim. 


Generalno, muškarci nisu skloni preuzimanju rizika u ličnom životu, za razliku od profesionalnog života. Dakle, ako se odluči za tajni odnos s vama, ima svoje razloge za to. Evo nekoliko ključnih aspekata: 

1. Samopoštovanje Za svakog muškarca važno je osjećati se muževno, znati da je privlačan i sposoban za mnogo više. Prihvaćanje uloge ljubavnice da biste bili s njim značajno pogađa njegov muški ponos. 

2. Rizik Zabranjeno voće je slađe. Rizik da bude uhvaćen na djelu i osjećaj opasnosti dodaju njegovu inače mjerenom životu poseban šarm i pikantnost. Igranje uloge špijuna s tajnama i lozinkama može biti jednako uzbudljivo kao u djetinjstvu. 

3. Udobnost Praktično je da niste uvijek dostupni. Kratki trenuci sastanaka puni su romantike i strasti - nema potrebe za beskrajnim praznim razgovorima, trpljenjem lošeg raspoloženja i brinućim se o svakodnevnim nevoljama. Čim se čarolija nestane, a komunikacija postane zamorna, možete pobjeći od svog ljubavnika i vratiti se u poznato, što je lakše i jednostavnije u svakodnevnom životu. 

4. Nedostatak odgovornosti Nije li divno primiti obilje ženske pažnje, brige i energije, a ne biti odgovoran ni za što? Prema zakonu i iz perspektive osobnih prava, vi ste nebitni, a on vam ne duguje ništa. Čovjek je svjestan toga i u pravom trenutku će se toga "sjetiti" i podsjetiti vas. 

5. Maksimalne koristi i minimalni troškovi Pokušaj da se muškarca natjera da napusti suprugu i odabere ljubavnicu pokazuje joj najbolje kvalitete, kako u krevetu, tako i u komunikaciji. Prevarant može samo uživati u ovoj povoljnoj situaciji. 

Čak i ako se uspije izdvojiti iz porodice, rizik od ponavljanja sudbine prevarene supruge prevelik je. Nakon što je jednom počinio takav prijestup, sljedeći prekršaj je samo pitanje vremena.

No comments

Powered by Blogger.