"Žene koje ne dobijaju dovoljno pažnje od svojih muževa uvijek varaju."- Zapažanje Carla Junga

Nekada za prevaru nije kriv onaj ko vara, nego onaj ko je prevaren. To je gorka istina koju ne može svako prihvatiti. 


Glavni razlog zašto mnoge veze propadaju nije nedostatak ljubavi. To što ljudi govore da su se "ohladili" od svog partnera ili da su se emocije zatajile, to je zapravo samo pokazatelj da ne znaju šta rade i da nisu sposobni da grade normalnu i zdravu vezu. 

"Žene koje ne dobijaju dovoljno pažnje od svojih muževa uvijek varaju." Takvo je bilo zapažanje i shvatanje velikog mislioca Karl Gustav Junga. Ali da li je to zaista tako? Čak i da jeste, nedostatak pažnje i ljubavi nije oopravdan razlog da žena prevari svog muža. 

Štaviše, možda je tu najveći problem u samoj ženi. Da pojasnimo: Ako žena ne dobija pažnje i ljubavi koliko joj je potrebno, pa se iz očaja i usamljenosti odluči da prevari svog muža - ona je tu najveći krivac.  Prvenstveno jer je sama dovela tu odluku da prevari svog muža zbog ličnog nezadovoljstva na kojem nije htjela da poradi. 

U takvoj situaciji žena treba da priča i objasni svom mužu kako se osjeća i šta joj je potrebno, i na osnovu njegove reakcije odluči dalji korak. Ako on shvati šta mu ona govori i odluči se promijeniti - žena mu treba dati šansu i ostati vijerna. 

Ako se pravi kao da je ne razumije ili se pravda objašnjavajući da joj daje sve - žena treba shvatiti da joj takav muškarac nikad neće pružiti ljubav i da treba otići od njega. Zaista je glupo ostati u braku u kojem vlada nezadovoljstvo, preljuba i inat. 

Zato, cijenite jedni druge i ponašajte se kao razumne osobe koje mogu sve riješiti razgovorom. Vodite računa i zapamtite da su odnosi poput vatre, potrebna im je stalna podrška, briga, pažnja i UČEŠĆE obje strane.

No comments

Powered by Blogger.