Žene pored muškraca ili cvjetaju ili venu - Muška energija direktno utiče na izgled žene

Jeste li ikada razmišljali o tome kako energija muškarca može uticati na ženu? 


Primijetili ste, vjerovatno, da neke žene procvjetaju pored muškarca, dok druge počinju gubiti svoj sjaj? Često se dogodi da žene, koje su prije braka bile istinske ljepotice, u braku počnu gubiti svoj sjaj. No, zanimljivo je primijetiti da mnoge od njih ponovno procvjetaju nakon razvoda.

Mnogi smatraju da je za ovu transformaciju kriv način života, ali pokazalo se da nisu svakodnevne teškoće s kojima se žene suočavaju uzrok, već često činjenica da im se muškarac prestao diviti, smještati im se, hvaliti ih i počeo ih tretirati kao komad namještaja. Dozvolite mi da podijelim jednu priču koja može potvrditi ovu teoriju.

Moja prijateljica zaljubila se u svog kolegu s posla, ali je brzo saznala da nije slobodan. Bio je već tri godine u vezi sa svojom djevojkom s kojom je živio. Moja prijateljica je razvijala jake emocije prema njemu i nadala se da postoji šansa da budu zajedno, budući da njegova veza još nije bila ozvaničena brakom. 

Željela je saznati više o njegovoj djevojci, pa smo odlučile posjetiti njezino radno mjesto. Djevojka je izgledala pomalo beživotno, blijedo i bez osmijeha na licu. Njezina mršava figura djelovala je gotovo kao sjena. Zatim smo pronašle njezino ime na društvenim mrežama i bile smo iznenađene fotografijama iz njezinih školskih dana. Izgledala je kao vesela djevojka, uvijek nasmijana u cvjetnim haljinama.

Nakon nekoliko mjeseci, moja prijateljica je započela vezu s kolegom, nakon što se on razišao sa svojom djevojkom. Na početku je bila sretna što je napokon pronašla muškarca koji joj odgovara. Međutim, ubrzo su se uselili zajedno i započeli zajednički život, što je otkrilo da je njen voljeni vrlo škrt. 

Brojao je svaki potrošeni dinar, nalazio zamjerke u svemu, čak joj zabranjivao da koristi parfem kako ne bi privlačila pažnju drugih muškaraca. Život s njim postao je izuzetno težak, a moja vesela i nasmijana prijateljica postala je kopija svoje prethodne verzije. Nakon godinu dana, više nije mogla podnijeti takav život i odlučila je napustiti muškarca o kojem je nekada sanjala. 

Brzo se počela oporavljati, ponovno oživljavati, a njen život je obogaćen radosti, smijehom i srećom. "S muškarcem mora biti dobro, loše možeš živjeti i sama", rekla je jednom Marilyn Monroe, što se pokazalo tačnim. 

Drage žene, povremeno pregledajte svoje stare fotografije i prisjetite se kakve ste nekad bile. Usporedite sebe s onom koja ste bili prije. Ako su te dvije slike vrlo različite, nemojte odmah kriviti godine, umor ili tražiti razna opravdanja. Vaše sretno lice odražava sreću u braku. Prestanite kriviti godine i hormone za svoje probleme; možda to nema nikakve veze. Ne dozvolite da postanete samo blijeda sjena djevojke koja ste nekad bili. Nemojte dozvoliti da ta djevojka nestane.

No comments

Powered by Blogger.