Bolje je pustiti nego držati se za nešto što vam nanosi bol

Ljubav nije uvijek poštena, ljubazna ili ugodna. Ona nije uvijek savršena, i ne treba vjerovati onima koji tvrde suprotno. 


Prava ljubav, ona koja egzistira u stvarnom životu, često je daleko od idealne. Svi mi prolazimo kroz ljubavne procese, s uzletima i padovima, smijehom i suzama, razdvajanjima i pogreškama. Može dodirnuti i dobre i loše ljude, ne gledajući na čistotu srca. Čak i ako posjedujete najčišće srce na svijetu, to ne znači da će ljubav uvijek biti na vašoj strani. 

Imate izuzetnu dušu i nježno srce, trudite se za druge, gledate na svijet s pozitivne strane, ali to ne garantuje da će ljubav uvijek biti pravedna. Biti optimističan i usmjeriti se na dobro je divno, ali ponekad je nužno sagledati stvarnost. Ako se zadržavate u vezi koja vas emocionalno iscrpljuje, možda je vrijeme da se iskreno suočite s problemima. 

Možda je teško prepustiti se, ali ponekad je to nužno za vlastito zdravlje. Otvorite oči za prilike koje propuštate zbog veze. Veze imaju svoj vlastiti životni vijek, a ponekad je najbolje znati kada pustiti. To ne znači da ste neuspjeh ili loša osoba; to znači biti dovoljno hrabar da prepoznate kada je vrijeme za promjenu. Ljubav treba biti slobodna, bez vezanosti. 

Ako ne možete prepustiti se, to može ukazivati na privrženost ili tvrdoglavost, a ne nužno na ljubav. Držanje ljubavi u lancima, pokušaj kontrole, ne dopušta joj rast. Ponekad, kada ljubav signalizira kraj, moramo biti hrabri i pustiti je. Držanje se za nešto što nije namijenjeno može biti opasno i otrovno.

Otpuštanje onoga što nije namijenjeno vama može biti teško, ali ne želite izgubiti ljubav stvorenu za vas odbijanjem pustiti onu koja vam šteti. Sloboda ljubavi leži u njenom prirodnom tijeku, i ponekad je otpuštanje ključ za vlastito dobrobit.

No comments

Powered by Blogger.