"Da biste saznali vrijednost muškarca, pogledajte njegovu ženu" - Književnica mudro objasnila

"Reci mi što muškarac smatra privlačnim, a ja ću ti ispričati cijelu njegovu filozofiju života." - Ajn Rand, spisateljica 


Odgovor na pitanje o tome koliko osoba koju odaberemo odražava ono što zaista jesmo često leži u dubini naših preferencija i unutrašnjih vrijednosti. Stereotipi o privlačnosti suprotnosti često se pokazuju besmislenima, jer u stvarnosti privlačnost često proizlazi iz sličnosti.

Ajn Randova izreka sugeriše na to da se kroz odabir partnera može otkriti suština muškarčeve filozofije života. Muškarci ne biraju životne partnere samo na osnovu vanjskog izgleda; njihov odabir je često intuitivan, vođen prošlim iskustvima, željama, sjećanjima iz djetinjstva i emocijama. 

Stereotipi poput "viši muškarci vole sitne djevojke" ili "slabom muškarcu prija jaka žena" često nisu potvrđeni u praksi, a prirodni nagoni i sklonosti igraju ključnu ulogu u odabiru partnera. Iako postoje različita vjerovanja, tačno je da u životu svakog muškarca postoji jedna žena koja ostavlja najjači utisak, dok su sve ostale samo njene sjene.

Ponekad se ljudi iznenađuju kada shvate da njihov izbor partnera odražava sličnosti s njima samima. Kroz takve odabire, otkrivamo vlastite vrijednosti i sklonosti. Možda nije nužno greška suditi o muškarcu prema izboru njegove partnerke, već je to jedan od načina otkrivanja njegovih unutarnjih sklonosti i preferencija.

No comments

Powered by Blogger.