Ja sam jedna od onih budala što je ostala sa mužem koji je vara - Ali sam imala dobar razlog

Niko ne bi trebao suditi o životu ili postupcima drugih, jer svako živi prema svojim shvatanjima i navikama. 


Ova priča susrela se s brojnim osudama zbog žene koja ostaje uz muža sklona preljubu, ali važno je razumjeti da svaka priča ima svoje dublje slojeve. Na samom početku, bitno je naglasiti da smatram da je ključno razumjeti jednu stvar... Moj muž je u suštini dobra osoba. On je čestit čovjek, ljubazna ljudska duša. Posjeduje promišljenost, mirnoću i praktičnost. 

Njegova pragmatičnost mu omogućava uživanje u najjednostavnijim radostima života. Volim ga do te mjere da mu opraštam i preljube, jer si ne mogu zamisliti život bez njega. Jedina njegova mana je sklonošću ka privlačenju žena. Njegova emotivna vezanost prema drugim ženama seže čak i u vrijeme našeg braka. Prije mnogo godina, rizikovao je naš zajednički život zbog veoma mlade žene. 

Kada sam saznala za tu aferu, otvoreno mi je priznao sve, a ja sam mu odlučila oprostiti. Prema njegovom opisu, bio je opčinjen njom. Ona je bila poslovna dama, nosila košulje, sakoe i suknje, hodala u štiklama i bila vrlo uspravna. Njihova hemija bila je neodoljiva, barem prema njegovim riječima. Često mi priča o njenoj oštrini i energičnosti, čak i o intimnom odnosu koji su dijelili. 

 ako sam ponekad osjećala želju da ga napustim, nisam to mogla učiniti. Svjesna sam bila utjecaja koje je ta žena imala na njega, i unatoč njenom privlačenju, nisam mogla zamisliti život bez njega. I sama sam bila u ulozi ljubavnice dok je bio u prvom braku, i znala sam da bih, kad bismo se vjenčali, mogla doživjeti isto što i njegova prethodna supruga. 

Iako mnogi tvrde da sam luda što ostajem uz njega, razumijem da sam i ja bila dio te igre ljubavnica. Vjerujem da će vrijeme posložiti stvari na svoje mjesto, nadam se da će doći dan kada ću imati svog muža samo za sebe. Do tada, dopustit ću mu da bude sretan, bez obzira na cijenu koju moram platiti i nastavit ću biti ta žena koja ostaje uz muža koji griješi.

No comments

Powered by Blogger.