Kako da Univerzum radi za vas - Kada ste umjereni i zahvalni, tada ćete vidjeti promjene

Skromnost se često opisuje kao prava vrlina koju ne može svako posjedovati. 


U današnjem svijetu, biti zadovoljan s onim što već imamo postaje izazovno. Svi smo upoznati s osobom koja nikada nije dovoljno zadovoljna, bez obzira na to koliko već posjeduje. Ta osoba neprestano traži nešto novo, nešto što joj nedostaje. No, pravo nezadovoljstvo, posebno kod žena, često proizlazi iz izobličenog osjećaja mjere. 

One teže da ne doživljavaju radost na pravi način, nezadovoljne su i ne uživaju u onome što jesu. Biti voljena, srećna i ispunjena žena ne zavisi od veličine kuće ili posjeda. To je jednostavno stanje uma u kojem živi u sadašnjem trenutku, zadovoljna je onim što ima, bez potrebe za veličanstvenim dvorcem.

Univerzum nam pruža onoliko koliko nam je potrebno, onoliko koliko možemo podnijeti, i koristiti s radosti. Pretjerivanje i nerealna očekivanja često vode nezadovoljstvu. Kada žena prestane cijeniti ono što već ima, umorna je, gubi energiju i vidi samo nedostatke. 

Mudra žena, s druge strane, cijeni i uživa u onome što ima, doživljavajući osjećaj posjedovanja kao ključ spokoja i sreće. Važno je imati osjećaj mjere u svim aspektima života, od emocija do međuljudskih odnosa. Kada žena nauči cijeniti i uživati u onome što već posjeduje, svjedočit će blagodatima Univerzuma. 

Zahvalnost za postojeće, uz stav da ništa više ne treba, otvara vrata novim manifestacijama sreće. Zato se zaustavite, razmislite o svemu što već imate, uživajte u tome i budite zahvalne. Ponašajte se kao da vam ništa više ne treba, a tada ćete biti svjedoci novih čuda i darova koje Univerzum ima za vas.

No comments

Powered by Blogger.