Muškarac treba biti muško, a ne potrčko - Razvedena žena ističe 6 najvećih grešaka u braku

Neki pristupi "prevaspitavanju muževa", koje savremene žene primjenjuju, su potpuno nepravilni. 


O brakovnim greškama najbolje mogu govoriti oni koji su već prošli kroz brak i razvod. Evo nekoliko saveta od žena koje su prošle kroz razvod: 

1. Nemojte očekivati da će se vaš partner promijeniti samo zato što to želite. Prvo, važno je da volite svog partnera onakvog kakav jeste u početku. Zatim, potrebno je inspirisati ga da postane bolja verzija sebe. 

2. Shvatite da se i vi morate truditi. Svaka veza zahtijeva kompromise, te je važno naći sredinu s partnerom. Ne možete očekivati da će partner činiti stvari koje sami ne biste uradili. 

3. Pružite muškarcu priliku da vam pomogne. Iako ste jake i nezavisne, muškarci vole osjećati korisnost. Dopustite im da obave neke zadatke za vas, jer to može biti izvor inspiracije za njih. 

4. Ne izbjegavajte sukobe. Nikada nemojte izbjegavati sukobe iz straha. Raspravljajte o problemima i otvoreno razgovarajte o neugodnim temama. Problemi se ne rješavaju sami. 

5. Nemojte dozvoliti emocijama da preplave situaciju. U stresnim trenucima, važno je kontrolisati emocionalne reakcije i ne izliti ih na partnera. Ponekad je bolje se povući dok ne prođe trenutna napetost. 

6. Ne skrivajte svoju ljubav. Ponekad žene, kad su povrijeđene, skrivaju svoju ljubav prema partneru kao način "osvete" za prošle nesuglasice. Međutim, to samo povećava jaz između partnera. U ljubavi je važno pokazati svoja osjećanja umjesto da ih potiskujete.

No comments

Powered by Blogger.