Ne trpite brdo suza zbog šake ljubavi - 6 stvari na koje ni bi smjele zažmiriti u braku

Nemojte se zadovoljiti toksičnim vezama samo da biste izbjegli samoću. 


Svi mi zaslužujemo pravu ljubav i partnera s kojim ćemo dijeliti život, a ne nekoga tko će lagati ili pokušavati kontrolirati naš život. Ako primijetite bilo koji od sljedećih znakova u vašem odnosu, razmislite o tome s kakvim muškarcem planirate graditi svoju budućnost. 

Naziva vas ludima Ako vas partner naziva ludima, važno je shvatiti da niste ludi. To je oblik manipulacije kojom pokušava prebaciti odgovornost za probleme na vas. Različitost u razmišljanju ne znači da ste ludi.

Otvoreno flertuje s drugim ženama Ako partner otvoreno koketira s drugim ženama, to je nedopustivo ponašanje. Svako zaslužuje poštovanje u vezi, a flertanje s drugima nije u skladu s time. Često vas čini tužnima. Plakanje je normalan izraz emocija, ali ako vas partner konstantno čini tužnima, vrijeme je da razmislite o svojoj vezi. Veza treba biti izvor radosti i podrške, ne tuge. 

Izražena ljubomora Ako je ljubomora stalna tema u vezi, to može dovesti do ozbiljnih problema. Zdrava veza temelji se na povjerenju i međusobnom poštovanju. 

Pokušava kontrolisati vaš stil odijevanja Ako vam partner nameće što smijete ili ne smijete nositi, to je znak pretjerane kontrole. Imate pravo na vlastiti stil i slobodu izražavanja. Napada vas kad je uznemiren. Osoba koja ne može kontrolisati svoj bijes i napada vas kad mu nije po volji stvara ozbiljan problem u vezi. Komunikacija treba biti poštovna i rješavati probleme, a ne izazivati sukobe. 

Laže vas Iskrenost je ključna u zdravoj vezi. Ako vas partner redovito laže, to ukazuje na nedostatak poštovanja prema vama.

Zahtijeva da radite stvari koje ne želite U zdravoj vezi, partner poštuje vaše granice. Ako vas partner prisiljava na stvari koje ne želite raditi, to je znak nepoštovanja. 

Nemojte zanemarivati svoje osjećaje i postavite sebi važna pitanja o kvaliteti vašeg odnosa. Zaslužujete ljubav i poštovanje u vezi.

No comments

Powered by Blogger.