Sedmična astro analiza od 11.12 do 17.12 - Sreća bi mogla da prati Jarčeve, Ribe i Lavove

Pavel Globa je priznati stručnjak u svjetskom astrološkom području. Donosi nam detaljnu sedmičnu astro analizu od 11.12 do 17.12.2023 


Ovan: Ovnovi se suočavaju s važnim trenucima introspekcije. Shvatanje da oni sami oblikuju stvarnost oko sebe sada postaje ključno. Nastupilo je vrijeme za suočavanje sa sumnjom u sebe, jer Ovnovi jednostavno ne podnose slabost. Umjesto odmora, sada je vrijeme za transformaciju života u svim sferama, od ljubavi do posla. Ispunjavanje obaveza i slijedenje obećanja postaju imperativ. 

Bik: Tokom ove sedmice, Bikovi trebaju izbjegavati bučne izlaske s prijateljima i voljenima, usredotočujući se isključivo na posao. Suvišne priče o privatnom životu treba izbjegavati, kako ne bi dali materijala tračevima. Bikova sreća može biti ugrožena ako svi oko njih znaju previše. Fokusiranje na posao i izbjegavanje nepotrebnog dijeljenja privatnih stvari ključno je za očuvanje stabilnosti.

Blizanci: Sredinom sedmice, zbog retrogradnog Merkura, Blizanci bi trebali usporiti i odmoriti se. Dok će im druženje s voljenima biti korisno, važno je izbjegavati pretjerano dijeljenje ličnih stvari. Blizanci mogu postati amajlija za svoje prijatelje, ali trebaju paziti da svojim ravnodušjem ne uvrijede druge. Očuvanje ravnoteže između društvenosti i povlačenja u samoću ključno je za ovaj period. 

Rak: Srijeda je označena kao najizazovniji dan u sedmici, dok će utorak donijeti snagu. Rakovi moraju izbjegavati energetsku autodestrukciju i okrenuti se pozitivnom razmišljanju. Razumijevanje vlastitih slabosti sada je ključno, kao i prihvaćanje pogrešaka s mudrošću. Uprkos novim vezama, ne očekujte odmah poboljšanje financijske situacije ili ljubavne uspjehe. 

Lav: Za razliku od Raka, Lavovi trebaju tražiti nove ljude u svom životu. Novi poznanici mogu donijeti korisne savjete, ali važno je izbjegavati laži za ličnu korist. Prije bilo kakvih aktivnosti, važno je osloboditi se zavisti i ljutnje, kako ne bi narušili pozitivan utjecaj. Ovaj period može dovesti do važnih promjena, ali Lavovi moraju biti spremni za izazove. 

Djevica: Djevice bi trebale biti zadovoljne onim što imaju, izbjegavajući nepotrebne pokrete i misli koje mogu otežati situaciju. Češće razmišljanje o voljenima može spriječiti pogrešno tumačenje kao sebičnosti. Uprkos izazovima od 11. do 17. decembra, fokusiranje na odnose, porodicu i posao donijet će najbolje rezultate. 
 
Vage: Vage ne bi trebale biti same predugo. Fokusirajte se na probleme srijedom i četvrtkom neće biti najučinkovitije, ali prebrođivanje tih dana otvorit će vrata lakšim trenucima. Vage trebaju povjeriti svoje šesto čulo, izbjegavajući traženje zamki tamo gdje ih nema. Aktivnosti s prijateljima i izlasci trebaju biti prioriteti, pridonošenju pozitivnom raspoloženju. 

Škorpije: Škorpije se mogu posvetiti unaprjeđenju izgleda, što će pozitivno utjecati na ljubavne i poslovne aspekte. Izbjegavajte pokretanje novih stvari 13. decembra, označenog kao najnesrećniji dan u sedmici. Očekivanje značajnog napretka u karijeri ili ljubavi trenutačno nije realno. Škorpije bi trebali više vremena posvetiti svojim partnerima i zajedničkim projektima. 

Strijelac: Ovo nije povoljan period za kreativni rad, pa se Strijelci trebaju fokusirati na druge aspekte života kako bi izbjegli brige o rezultatima. Odgovornosti su ključne, a poslušnost savjetima mudrih ljudi donijet će najbolje rezultate. Uprkos problemima u ljubavi, Strijelci ne bi trebali ostati neaktivni kod kuće, već bi trebali provoditi vrijeme s prijateljima. 

Jarac: Jarčevi se suočavaju s izazovima na poslu, ali ako uspiju smanjiti anksioznost, problemi će ih zaobići. Ovo je povoljan trenutak za pripreme za predstojeće praznike, odabir poklona i planiranje. Važno je završiti kupnju poklona do utorka kako bi se izbjegle nepotrebne žurbe. 

Vodolija: Vodolije bi trebale izbjegavati potpuno opuštanje, jer su poteškoće moguće u svim područjima života, pogotovo s dolaskom retrogradnog Merkura. Skrivanje planova od onih koji nisu prijatelji može zaštititi od vanjskih utjecaja. Održavanje zida oko privatnosti postaje ključno kako bi se izbjegle nepoželjne situacije. 

Ribe: Ribe će morati uložiti veliku količinu energije tokom ove sedmice, ali će se to isplatiti u obliku ozbiljnih financijskih nagrada i ljubavnih uspjeha u dogledno vrijeme. Širenje odgovornosti tokom retrogradnog Merkura može biti nužno. Važno je izbjeći nesuglasice s nadređenima, kolegama, prijateljima i rođacima, te podijeliti uspjehe s voljenima.

No comments

Powered by Blogger.