Sedmična astro analiza od 25.12 do 31.12 - Sreća bi mogla pratiti Škorpije, Strijelčeve i Rakove

Pavel Globa je priznati stručnjak u svjetskom astrološkom području. Donosi nam detaljnu sedmičnu astro analizu od 25.12 do 31.12.2023 


Ovan: Ovan treba hitno izaći iz stanja apatije i savladati nerad već od prvih minuta ove nedjelje. Ovo je posljednja prilika da se završe sve važne stvari. Uprkos lošem raspoloženju planeta, Ovan se ne smije opustiti. Važno je držati se plana jer rizici sada nisu preporučljivi. Posebna pažnja treba se posvetiti mislima, posebno onim negativnim, jer mogu imati stvarne posljedice. Važno je izbjegavati beskorisne aktivnosti, jer će rezerva snage biti ograničena. 

Bik: Bik se možda već osjeća izuzetno umorno, ali malo uspjeha može pomoći da se apstrahira od umora i problema. Važno je ne odustajati i ići naprijed uprkos retrogradnom Merkuru koji i dalje vlada svijetom. Iako će biti teško, Bikovi će se snaći ako prestanu sumnjati u sebe. 

Blizanci: Blizanci trebaju pažljivo procijeniti sve što se događa oko njih kako ne bi pali na dno u ovom izazovnom vremenu. Posljednja sedmica decembra bit će poučna, pružajući Blizancima priliku da steknu mudrost i iskustvo za uspješan početak naredne godine. 

Rak: Rakovi će vjerojatno morati preispitati svoje planove za sedmicu i početak 2024., ali to moraju učiniti pažljivo i mudro. Važno je ne reagovati burno na probleme, jer će ih oni usmjeriti na pravi put, bilo u poslu ili ljubavi. 

Lav: Lavovi se mogu razočarati u određene ljude u svom okruženju, ali je važno ne zamjerati im za greške. Posljednja dva dana pred Novu godinu predstavljaju priliku za slušanje vlastite intuicije, jer će Jupiter izlaziti iz retro faze. Najbolji način za preživljavanje problema sada je prilagoditi se njima.

Djevice: Djevice će morati često mijenjati svoj plan akcije zbog stalne promjene energije planeta. Ne preporučuje se rizikovati, kako u ljubavi tako i u poslu. Četvrtak i petak mogu biti izazovni, ali će Jupiter vikendom donijeti mir i dobro raspoloženje. Važno je gledati na sve s optimizmom. 

Vage: Vage trebaju ublažiti svoju strast i žar jer planete neće oprostiti nekontrolirane emocije. Zadatak Vage sada je izvući se iz zarobljeništva sumnji i djelovati prema planovima. Razumijevanje detalja pomoći će im da postanu mudriji i prežive nedaće do kraja teškog perioda. 

Škorpije: Škorpije će morati više vježbati i brinuti se o svom tijelu kako bi održale i povećale energiju. Postavljanje pravih ciljeva i hrabro kretanje prema njima ključno je za završetak godine pozitivnim tonom. Škorpije mogu postati uspješnije kad drugi znakovi doživljavaju pad.

Strijelac: Strijelac će biti umoran ove sedmice zbog negativne aktivnosti Venere. Važno je ne ostavljati važne stvari za vikend i sve obaviti unaprijed. Potrebno je koristiti trikove i pokazati punu snagu uma kako bi se prebrodile nedaće. Opustiti se kod kuće s obitelji ili voljenom osobom ključno je za kraj mjeseca. 

Jarac: Jarčevima se preporučuje iskrenost bez negativnosti ako nešto smeta. Ljubav je sada najvažnija sfera života, a Jarčevi će morati preispitati pravila i prioritete kao par krajem decembra. Oni koji traže vezu moraju biti oprezni zbog miješanja zavidnika. 

Vodolije: Vodolije mogu doživjeti novčane gubitke povezane s greškama iz prošlosti. Važno je ne utapati se u kajanju, već živjeti u sadašnjem trenutku i kupovati s oprezom. Samo najbliži ljudi mogu pružiti pomoć u teškim situacijama. Pozitivna energija Jupitera pomoći će Vodolijama dočekati Novu godinu s optimizmom. 

Ribe: Ribe se moraju suzdržati od zavisti i ljubomore u posljednjoj sedmici decembra. Ovi osjećaji mogu biti opasni za ljubavnu sferu i opću komunikaciju. Važno je razlikovati želju za većom zaradom od banalne pohlepe. Uprkos teškom vremenu, Ribe moraju izaći u susret voljenima kako bi izbjegle destruktivne svađe.

No comments

Powered by Blogger.