Zašto je ljubav sa mudrom ženom teška - Ona ne moli, ne forsira i ne juri nikoga

Ljubav sa snažnom ženom za mnoge predstavlja izazov. Međutim, ključni problem ne leži u njenom karakteru, već u nedostatku sposobnosti ljudi da cijene pravu snagu i stabilnost žene. 


Jaka žena postaje snažna upravo zbog suočavanja s teškim situacijama i lošim ljudima. Kroz nekoliko srceparajućih prekida i višestruko slomljeno srce, umjesto da poklekne, postaje sve snažnija i mudrija. Svaki put kad se činilo da joj je svijet srušen, ona je uspijevala pronaći snagu da se oporavi i postane još bolja. Ona je toliko snažna da čak ni nakon svih tih teških iskustava ne gubi vjeru u ljubav. 

Hrabro se suočava s izazovima kao pravi borac koji ne posustaje ni kad mu je srce slomljeno. Prošla je kroz pakao i iz toga izvukla dragocjene životne lekcije koje su je oblikovale u ženu kakva je danas. Postala je izuzetno snažna žena koja ne moli, ne nameće se i ne juri nikoga, već jednostavno odlazi. 

Ona je žena koja hrabro izražava svoje mišljenje i koja nikada ne traži pažnju ili ljubav. Jaka žena se ne boji napustiti situaciju ako osjeti da je uzimaju zdravo za gotovo. Ne gubi vrijeme čekajući da se neko promijeni. Ona nikoga ne prisiljava da bude uz nju. Ona ne juri, već dopušta drugima da je cijene i jure.

Snažna žena zna da samo pravi muškarac može prepoznati i cijeniti njen pravi vrijednost. Taj muškarac će je cijeniti jer će shvatiti koliko vrijedi. Jaka žena voli iskreno i potpuno ili odlazi. Nema igrica, nema polovičnih mjera – ili je sve ili ništa. Sve ovisi o tome koliko je razumiješ i cijeniš.

No comments

Powered by Blogger.