Zašto muškarci traže ljubavnicu i ako vole svoju ženu - Muškarci otkrili 5 mogućih razloga

Zašto muškarci traže ljubavnice pored žene s kojom su u vezi? Ovaj fenomen nije rijedak, a iza takvog ponašanja kriju se različiti motivi. 


Evo nekoliko potencijalnih razloga: Potraga za uzbuđenjem: Nisu svi muškarci skloni da budu pošteni porodični ljudi. Za neke, zabava ima veći značaj od stabilnosti porodičnog života. Za njih, pronalaženje novih partnerki i ljubavnika predstavlja sličnost s biranjem najslađih slatkiša iz kolekcije. Ideja varanja supruge s kojom žive nije im prepreka. 

Ciklusi zaljubljenosti: Stanje duboke zaljubljenosti, gdje je muškarac opsjednut ljubavlju i savršeno sretan, često je prolazno. Kada ta euforija splasne, neki muškarci teže novim iskustvima i počinju tražiti uzbuđenje iznova. Ljubavnica postaje način da se ponovo doživi strast i uzbuđenje. 

Strah od gušenja u vezi: Postoje i muškarci koji, suočeni s rutinom ili problemima u trenutnoj vezi, vide ljubavnicu kao posljednju nadu da izbjegnu osjećaj gušenja. Umjesto rješavanja problema kod kuće, biraju dodatnu vanjsku vezu kako bi zadovoljili svoje emotivne potrebe. 

Kukavičko ponašanje: U nekim slučajevima, muškarci tragaju za ljubavnicama jer nisu spremni suočiti se s problemima u trenutnoj vezi. Odbijaju rješavati nesuglasice ili raditi na poboljšanju odnosa, umjesto toga bježe u vanjske veze kako bi izbjegli suočavanje s istinskim izazovima u njihovom intimnom životu.

Strah od gubitka: Muškarci koji su nezadovoljni u trenutnoj vezi, ali se boje gubitka partnerke, često biraju dvostruki život. Vole svoje supruge, ne žele ih izgubiti, ali istovremeno žele uvesti promjene u svoj život. Strah od nepoznatog i teškoća u pronalaženju bolje alternative često ih tjera na ovo dvostruko življenje. 

U suštini, traženje ljubavnice može proizaći iz različitih motiva, ali važno je razumjeti da je ovo kompleksno ponašanje koje može ukazivati na duboke probleme u vezi ili individualnim emocionalnim izazovima koje muškarac mora adresirati kako bi postigao zadovoljavajući odnos.

No comments

Powered by Blogger.