Zašto žena ne bi trebala živjeti sa muškarcem prije braka - Mudro objašnjenje oca Andrej

Mnogi parovi odluče započeti zajednički život prije formalnog stupanja u brak, često ostajući u vanbračnoj zajednici dugi niz godina. 


Takav oblik partnerstva, gdje muškarac i žena dijele svoje živote, često je stvoren na štetu žene. Ona može živjeti u takvoj zajednici, tajno nadajući se dugotrajnoj ljubavi, zajedničkoj djeci i konačnoj ponudi braka od strane muškarca. U nadi da će jednog dana prošetati do oltara u bijeloj vjenčanici, žena često ostaje razočarana jer muškarac ne pokazuje nikakvu namjeru da napravi taj korak. 

Tako prolaze godine, bez djece i ozbiljnih planova za budućnost. Žena, koja ulaže svoju ljepotu i najbolje godine svog života u takvu vezu, može se suočiti s gorčinom kada muškarac naposljetku objavi da odlazi jer je pronašao drugu. Tek tada shvaća da muškarac nema nikakve moralne ni zakonske obveze prema njoj, budući da je sama pristala na život u takvom odnosu. 

Uprkos svemu što je dala, žena može doživjeti bolnu istinu da muškarac ne osjeća dug prema njoj. Bračna zajednica, gdje se dvije duše združuju, čini se svetom i posvećenom. Žena pridodaje dio sebe muškarcu, a muškarac daje dio sebe ženi. Suprotno tome, vanbračne zajednice često završavaju slomljenim srcem žene, jer su stvorene bez čvrstih obveza. 

Ova vrsta odnosa često služi na štetu žene, a posebice je izmišljena kako bi žene bile gubitnice. Svake godine se pojavljuju mlađe i ljepše žene, a mnogi muškarci, vođeni egoizmom, iskorištavaju mlade djevojke. Oni obećavaju brak i srećnu budućnost, ali ih napuštaju čim se pojavi neka mlađa i ljepša. Važno je zapamtiti da je brak sveta institucija koja uključuje muškarca i ženu, dok vanbračna zajednica često nanosi štetu ženi, ne pružajući joj nikakve stvarne koristi.

No comments

Powered by Blogger.