Ako ga voliš, reci mu, ako ti nedostaje, nazovi ga - Ako ti je stalo do nekoga, pokaži to

Podigni vizir, dozvoli suncu da obasja tvoje lice i ljubavi da ispuni tvoje srce. 


Budi autentičan, budi ono što zaista jesi. Možda će se nekome činiti smiješno ili naivno, ali u stvarnosti, biti najbolja verzija sebe je najvažnije. Kada osjećaš istinsku brigu i ljubav prema nekome, nemoj se bojati to pokazati. Dozvoli sebi da budeš ranjiv, jer to nije sramota niti znak slabosti. Nemoj skrivati svoje emocije, ne pretvaraj se da si nedodirljiva princeza ili superheroj iz filma. 


Izrazi svoja osjećanja, reci ih naglas, ne ostavljaj ništa neizrečeno. Budi iskren, nemoj se cenzurisati. Ako ti se sviđa neko, reci mu to. Ako ti nedostaje, nazovi ga. Izgovoriti "volim te" naglas nije teško. Ne šuti, ne skriva ono najbolje što nosiš u duši i srcu. Kada ti zaista stalo do nekoga, ne boj se izgledati smiješno ili naivno. Nemoj brinuti hoće li te drugi vidjeti kao previše zaljubljenu ili emotivnu. 

Nemoj suzdržavati svoja osjećanja iz straha da nećeš biti shvaćen ili uzvraćen. Najlakše je ostati u zoni udobnosti i ne riskirati ništa. Ali, tamo se ništa ne događa! Ako želiš ljubav, moraš biti spreman izaći iz svoje zone udobnosti i riskirati. Hrabro koračaj prema nepoznatom i dozvoli malo spontanosti i avanturizma u svom životu. 

Nemoj se držati sigurnog. Kada ti zaista stalo do nekoga, budi potpuno iskren. Nemoj se pretvarati da si netko drugi samo da bi ostavio dobar utisak. Ne igraj ulogu nepokolebljivog samo da bi se zaštitio od mogućeg razočaranja. Nemoj se bojati biti svoj.

Kada ti zaista stalo do nekoga, nemoj se bojati uložiti trud i vrijeme za tu osobu. Ne razmišljaj unaprijed o tome kako će reagirati ili da li ćeš dobiti isto. Budi spontan, nasmij se kada ga sretneš, nazovi prvi, pošalji lijep kompliment. Ne čekaj da ti se dogodi, aktivno sudjeluj u izražavanju svojih osjećaja. Niko ne može čitati tvoje misli, zato šalji signale da ti ta osoba znači mnogo.

Nemoj ih ostaviti u neizvjesnosti, pokaži im koliko su dragocjeni i voljeni. Nemoj dopustiti sumnjama da naruše tu vezu. Nemoj upuštati se u igre i spletkarenja. Štedi svoje i njihovo vrijeme. Život je kratak, voli i izražavaj ljubav svaki dan. Ne igraj se osjećanjima drugih. Kada ti zaista stalo do nekoga, ne razmišljaj previše, jednostavno voli. Nemoj se pitati da li si dovoljno dobar ili iskren. 

Uradi ono što osjećaš, budi ono što srce kaže. Tvoje riječi, osmijeh, geste trebaju biti prirodni, kao što je prirodno disanje. Ljubav treba teći spontano. Ako je ta osoba prava, cijenit će tvoju iskrenost i otvorenost. Ako ne, bolje je saznati odmah nego gajiti iluzije. Kada ti zaista stalo do nekoga, nemoj suzdržavati svoja osjećanja. Ne zatvaraj svoje srce u kavez iz straha od bola i razočaranja. Ne skrivaj se u svojoj ljusci jer je tamo sigurnije.

Kada ti zaista stalo, ne čekaj pravi trenutak, jer možda on nikada neće doći. Najbolji trenutak je danas, sada. Život je nepredvidiv i kratak, nemoj odgađati izražavanje svojih osjećanja. Nemoj odlagati riječi ljubavi i zahvalnosti. Nemoj dopustiti da tvoje najvažnije poruke ostanu neizgovorene. Kada ti zaista stalo do nekoga, budi siguran da to ne znaš samo ti. 

Pokaži to, dosljedno i iskreno. Ne dozvoli strahu da te spriječi da naučiš najvažniju lekciju u životu - lekciju ljubavi. Ne dozvoli sumnjama i strahovima da ti zauvijek zatvore vrata ka ljubavi. Izrazi svoju ljubav hrabro, bez oklijevanja. Budi iskren prema svojim osjećanjima, neka ljubav diše kao što dišeš ti. Ako imaš pravu osobu pored sebe, ona će cijeniti tvoju iskrenost. Ako ne, bolje je saznati odmah nego kasnije. Kada ti zaista stalo do nekoga, nemoj čekati, jednostavno voli.

No comments

Powered by Blogger.