Možete mu oprostiti ali nikada ga nemojte primiti nazad

Kada vas izda muškarac u koga ste polagali povjerenje, s kojim ste planirali zajedničku budućnost, taj osjećaj devastacije je neizbježan. 


Nije presudno da li vas je prevario, podigao ruku na vas ili jednostavno napustio u trenucima kada vam je bila najpotrebnija podrška. Izdaja ostaje izdaja, a suočavanje s njom nije nimalo lako. Ovaj emotivni udarac često rezultira razočaranjem u ljubav i generalno u ljude. Gubi se vjera u druge, teško je ponovno uspostaviti povjerenje, a emotivna trauma ostavlja dubok trag. 

Ovaj događaj bitno mijenja vašu suštinu, često preoblikavajući vas u osobu sklonu negativnosti, s pesimističkim očekivanjima od drugih. Nakon svega što je vaš bivši partner učinio, može se javiti želja da mu uzvratite bolom kako bi osjetio sličnu patnju. No, savjeti okoline naglašavaju važnost pronalaženja snage za oprost. Kažu vam da morate osloboditi sebe od tereta bola koji ste nosili. 

Uprkos prvotnom bijesu, shvatite da su u pravu, bez obzira na vaša emotivna stanja. Opraštanje postaje ključno, ne radi njega, već radi vas. Nije cilj opravdavati njegove postupke, razumjeti ga ili zaboraviti sve što vam je nanio. Umjesto toga, prihvatite da se događaji odvijaju onako kako jesu, a vi ste sada sretni što ste se oslobodili nekoga tko nije cijenio vašu vrijednost. 

Oprostite sebi zbog eventualnih pogrešnih odluka, ali također oprostite njemu jer to je ključni korak ka prevazilaženju boli i nastavku života bez emotivnog prtljaga. No, važno je zapamtiti da oprostiti ne znači automatski vraćati tu osobu u svoj život. To ne implicira da zaslužuje ponovno povjerenje ili priliku da vas povrijedi. Biti dobra osoba ne znači biti naivna. Prihvatite neizrečeno izvinjenje i oprostite onome tko to ne zaslužuje, ali nemojte mu ponovno otvoriti vrata da vas povrijedi.

No comments

Powered by Blogger.