Muž me je volio više od svega, ali napustio preko noći: Razlog me zabolio više nego izdaja

Teško je povjerovati da čak i najstabilnije veze mogu iznenada propasti, ali to je istina. Lična priča koju dijelim sa vama govori o mom petogodišnjem braku koji je završio neočekivano. 


Prošlo je pet godina od kada smo izrekli sudbonosno "da". Tokom tog perioda, jedina stvar u koju sam bila potpuno sigurna bila je ljubav mog muža i uvjerenje da će uvijek biti uz mene. Njegova pažnja prema meni bila je očigledna, tretirao me je kao kraljicu. Nikada nije učinio ništa da me povrijedi, trudio se ispuniti sve moje želje i pružiti mi sve što poželim. 

Bio je otvoren i transparentan, dajući mi pristup svim svojim računima i uređajima, pokazujući povjerenje. Iako sam bila osjetljiva žena s depresivnim fazama, on je obećao da će uvijek biti uz mene. Nudio mi je podršku, iako nije uvijek znao kako me utješiti u teškim trenucima. Međutim, kako su godine prolazile, primijetila sam promjene u sebi. Postala sam opreznija, bojeći se vlastite sjenke, prestala rizikovati i planirala svaki korak unaprijed. 

Istovremeno, primijetila sam da muž sve više teži vremenu provedenom izvan kuće. Sve se promijenilo tog dana kada nije došao kući nakon posla. Ignorisao je moje pozive i poslao kratku poruku koja je glasila: "Izvini, ne mogu više. Sutra ću pokupiti svoje stvari, razgovarat ćemo o razvodu." Bio je to šok za mene. Osoba koja me voljela iznad svega i tretirala kao kraljicu odjednom je odlučila okončati brak. 

Bilo je teško povjerovati da je čovjek koji me podržavao kroz sve odjednom promijenio mišljenje. Sutradan sam pokušala razgovarati, ali njegov izraz lica govorio je više od riječi - za njega je to bio kraj. Suočila sam ga s pitanjem "Zašto?". Odgovorio je uzdahom: "Izvini, više ne mogu nositi tvoje misli i probleme. Sve to me guši, a da budem iskren - pronašao sam drugu ženu, koja je jednostavnija." 

Njegove riječi su me povrijedile više od same izdaje. Bio je taj koji me poticao da mu ispričam svoje probleme, tražio iskrenost i otvorenost. Trebalo je vremena da prihvatim situaciju, ali shvatila sam da je bolje razići se. Želim pored sebe nekoga tko će biti uz mene kada mi treba podrška, ne samo nekoga tko će glumiti podršku kad nije spreman suočiti se s pravim izazovima života.

No comments

Powered by Blogger.