Najsnažnije osobe su one koje pate u tišini - Imaju osmijeh za druge, ali ne i za sebe

Najizdržljiviji su oni pojedinci koji tiho plaču kada niko ne motri, težeći da razvesele druge čak i kad ih obuzima velika tuga. 


Snaga se ogleda u sposobnosti čovjeka da nosi breme tuge i nesreće, a da pritom ne popusti pod pritiskom. Biti snažan znači obavljati svakodnevne zadatke kao da se ništa izuzetno teško ne dešava. Izuzetno jak pojedinac nastavlja dalje i kad mu unutar duše ponestane snage za dalje. Izdržljivost postaje odlika tih snažnih ljudi. Nepokolebljivi završavaju svoj dan s vedrim licem, obavljajući sve što je potrebno, ne pokazujući suze čak ni kad žude da izbiju na površinu. 

Njihovo tijelo postaje čelična zaštita, unutar koje je hladno i mračno, ali izvana zrači prekrasnim sjajem. No, oni ne žele izložiti drugima unutarnju ljušturu jer ne žele teretiti druge svojim unutarnjim stanjem. Ne žele prenositi vlastitu bol i tugu na druge. Snažni pojedinci vode tihu bitku. Ta borba ostavlja tragove i ožiljke koje nitko drugi ne vidi, ali koji zauvijek ostaju prisutni. 

Oni su spremni saslušati druge, pomoći im, davati savjete, razveseliti ih i nasmijati, dok nitko ne primjećuje što oni sami nose unutar sebe. Najjači pojedinci skrivaju vlastitu bol jer ih društvo uči da ne izražavaju svoje emocije pred drugima kako ne bi bili dodatno povrijeđeni. Društvo ih uči da budu jaki i izdrže sve teške emocije, jer samo tako mogu prevazići sve izazove. Međutim, unatoč tome, ne gube svoju ljubaznost prema drugima i svoju dobrotu prema svijetu. Ne postaju osvetoljubivi, već samo dublje tuge.

No comments

Powered by Blogger.