“Nemaš se ti šta raspravljati sa svekrvom, nek to muž riješi” - Otac Predrag o odnosima sa svekrvom

Otac Predrag Popović pružio je korisne savete mladim ženama kako da reše eventualne nesuglasice sa svekrvama. 


U videu na svom Fejsbuk profilu, ispričao je razgovor sa jednom ženom koja se požalila na svoju svekrvu, koristeći taj primer kako bi pružio smernice za odnos sa roditeljima unutar bračnih parova. Popović je naglasio važnost postavljanja granica u odnosu sa svekrvom i razjasnio da mlada žena ne treba preuzimati odgovornost za odnos svog supruga sa njegovom majkom.

"Šta imaš ti sa svojom svekrvom?" - upitao je, ističući da se prvi korak u rešavanju ovakvih problema mora napraviti na nivou partnera. U svojoj priči, Popović je istakao lični primer iz svog braka, gde je postavio jasne granice sa svojom suprugom. "Rekao sam joj: Ti nemaš šta da pričaš mojim roditeljima. To je moj posao. Ne pada mi na pamet da ja pričam sa tvojim roditeljima. To je tvoj posao", objasnio je.

Nadalje, Popović je naglasio važnost komunikacije unutar braka kako bi se izbegli nesporazumi. Ukazao je na činjenicu da reči izgovorene od strane supruge mogu imati dvojako značenje, dok će majka uvek voleti svog sina. "Majka će uvek da te voli. Prava majka", dodao je. 

U zaključku, otac Predrag je sažeo ključne teze u dve rečenice: "Znači, moje je da ja svojim roditeljima skrenem pažnju kad se previše upliću u moj brak kad ne treba. A moja žena je tu da ona kaže svojim roditeljima da se ne upliću u brak." Time je naglasio važnost odvojenosti odgovornosti za roditelje i potrebu za uzajamnim poštovanjem granica unutar partnerskog odnosa.

No comments

Powered by Blogger.