"Nemojte reći Bogu da imate problem - Recite problemu da imate Boga": Coelho o strahu

Mnogi od nas nose sa sobom različite strahove, a ponekad je izazovno priznati ih i suočiti se s njima. 


Jeste li ikada razmišljali o tome kako vaši strahovi mogu ograničavati vašu sposobnost postizanja željenih ciljeva? Paulo Koeljo, poznati pisac, je izjavio: "Svaka osoba doživljava strah u trenutku kada može promijeniti svoju sudbinu." Ovaj tip straha često se javlja kada su pred vama važne odluke, a nesigurnost spram pokušaja može biti prepreka. Važno je osloboditi se straha koji prati promjene kako biste postigli slobodu.

Kao što kaže jedna mudrost: "Ne reci Bogu da imaš problem, reci problemu da imaš Boga." Potrebno je biti spremnim suočiti se s plodovima vlastitih misli i djela, ali uz to zadržati optimizam kako bismo olakšali potencijalne poteškoće. Za bolje razumijevanje emocije straha, ispričat ćemo jednu zanimljivu, ali poučnu priču. 

Zvijer šeta šumom, lisica ide prema njemu. "Nemaš sreće, dođi večeras u moju kuću, poješću te." Lisica je odmahnula glavom, briznula u plač i otišla da se oprosti od rodbine.  Zvijer ide dalje, a vuk trči ka njemu. "Dođi kod mene, u utorak naveče, spremiću ti večeru." 

Vuk klimnu glavom, spusti glavu i ode svom vuku da kaže tužnu vijest. Malo kasnije, zvijer je srela medvjeda. "Upisujem te za srijedu. Ti ćes biti moja večera".  Medvjed je potrčao da napiše testament u jazbinu. Zec ide stazom, čudovište ga sretnu i reče mu: " Dođi kod mene u četvrtak, zapravo ne, u petak ujutro, medvjed je veliki potrebno mi je vremena da ga svarim. 

Dođi u petak ujutro, pa ću te pojesti. Imaš li pitanje"?  Zar ne možes ti da dođes, upita zec? Mogu, odgovara zvijer. Onda ću te precrtati sa svoje liste. Ne dozvolite da vas strah od nečega pokori. Kada vas strah kontrolište u velikoj mjeri, to jednostavno ne može da bude dobro za vas. Opravdani strah je u redu, ali nešto više od toga ne. Osvijestite da je isti samo u vašem umu.

No comments

Powered by Blogger.