Nikada ne treba nikoga moliti da te voli!

Nikada ne bi trebalo da tražite od nekoga da vas voli. Važno je shvatiti da ste vi sami vlasnik svog života i da, iako je normalno izboriti se za ljubav, nikada ne biste trebali dozvoliti da se ponižavate u tom procesu.


Kada volite nekoga i želite uzvratnu ljubav, važno je da tu ljubav zaslužite. Trebate pokazati svoju autentičnost, otvoriti se prema osobi, ali nikada ne biste trebali moliti. To je ispod vašeg dostojanstva. Ljubav je kompleksna i često izazovna sfera života. Često nam izmiče iz ruku, a razočaranje u ljubavi može ostaviti slomljeno srce. 

Međutim, važno je ne dozvoliti da nas jedno razočaranje definiše. Samo zato što smo pretrpjeli bol u prošlosti, ne znači da bismo trebali postati očajni i tražiti ljubav na način da se molimo za nju. Ljubav će doći sama od sebe kada budemo spremni. Da biste zaslužili nečiju ljubav, umjesto da je molite, ključno je jasno pokazati svoje namjere. 

Partner treba znati da ste tu za njega, da vam mnogo znači i da se zajedno osjećate dobro. No, najvažnije je prvo voljeti i poštovati sebe, jer samo kada imate ljubav prema sebi, možete očekivati da vas neko drugi voli. Iako možda pružite svoju ljubav s najboljim namjerama, ponekad to nije dovoljno da vam neko uzvrati istim osećanjima. 

Važno je naučiti prihvatiti takve situacije. Naučiti prihvatiti da neke ljubavne priče jednostavno nisu suđene i da vas možda čeka nešto više. Ako je ljubav stvarna i suđena, neće biti potrebe da je tražite i molite. Ako je prava, razumjećete to i osetiti. Biće obostrano, bez potrebe za molitvama i traženjem.

No comments

Powered by Blogger.