Tužna priča: “Ne budite naivne - Ostavila porodicu zbog ljubavnika i završila sama bez ikoga”

Moj suprug i ja dijelili smo svoje živote jedanaest godina i iz toga braka su nam se rodila dvoje djece, predivan dječak i djevojčica. 


Na prvi pogled, sve je izgledalo savršeno - imali smo lijep stan, auto, a moj suprug bio je predan otac i suprug.  Svi su mislili da smo sretna porodica, ali uprkos tome, nikada nisam osjećala pravu ljubav prema njemu. Priznajem, poštujem ga zbog svega što je učinio za porodicu, ali nedostajale su mi iskrene emocije prema njemu. Onda sam se zaljubila. Muškarac u kojeg sam se zaljubila bio je tri godine mlađi od mene.

Sreli smo se slučajno dok sam se vraćala kući s posla kroz park. Bio je hrabar i dozvao me. Dao mi je svoj broj i pozvala sam ga. Tako je sve krenulo. Počela sam voditi dvostruki život. Na početku sam osjećala grižnju savjest, ali što sam se više zaljubljivala, savjest je postajala sve tiša. Sastajali smo se kod njega, izbjegavali poznate lokacije da nas nitko ne bi prepoznao. 

Moj suprug je primijetio promjene i primijetio da sam postala drugačija. Pokušavala sam to opravdati, govoreći mu da se trudim izgledati dobro zbog posla. Tako je prošlo šest mjeseci, a ja sam bila rastrgana između porodice i ljubavnika. Naš brak se raspadao, a ja više nisam pokazivala interes za supruga.

Pokušavao je promijeniti stvari, ali ja nisam obraćala pažnju. Moj život se svodio na strast prema ljubavniku. Svađe s suprugom postajale su sve češće, a bliskost koju smo nekad imali nestala je bez traga. Jednog dana me upitao ima li netko drugi. Rekla sam istinu, i on je predložio da odem, ostavljajući djecu s njim. Bez razmišljanja, spakirala sam stvari i otišla ljubavniku. 

Bio je iznenađen kad sam mu se pojavila pred vratima sa svojim koferima. Rekla sam mu da dolazim živjeti s njim, a on mi je sa smiješkom rekao da to ne trebam. Shvatila sam da je moja iluzija ljubavi uništena. Iako sam izgubila porodicu i izdala ne samo supruga, već i djecu, shvatila sam da je moj suprug jedina osoba koja mi je zaista bila bliska. 

Živim sada s prijateljem, svakodnevno plačem. Nisam sigurna kako ću ih zamoliti za oproštaj, osobito svog supruga. Shvatila sam da je on jedina osoba koja mi je zaista bila bliska, ali ne znam kako ću mu pogledati u oči, čak i ako oprosti.

No comments

Powered by Blogger.