Uz neke žene muškarci se obogate - Uz neke propadaju: Nisu problem muškarci, već te žene

Koliko će muškarac postići u životu često zavisi od njegovog emocionalnog stanja. 


Ljubav igra ključnu ulogu u životu muškarca. Neki od najvećih umova su pokušavali potisnuti ovu emotivnu dimenziju kako bi postigli intelektualni vrhunac, s nekim uspješnim, dok su drugi nailazili na izazove. Ljubav posjeduje moć da temeljno transformiše čovjeka. 

Kao što ljubav može pozitivno uticati na muškarca, također može imati negativne posljedice. Postoje muškarci koji su ostvarili svoj puni potencijal zahvaljujući inspiraciji žena koje su ih podržavale, dok istovremeno postoje i oni čiji je potencijal ugašen zbog žena koje su ih saboterale.

Žene često nisu svjesne koliko su važne u životu svog partnera. Svaka izgovorena riječ, način komunikacije, razmjena ljubavi - sve to utiče na muškarčev uspjeh. Muškarac koji ima podršku od strane pozitivne i inspirativne žene lako će doseći najviše visine. S druge strane, žena koja sabotira svog muškarca, u nadi da će ga kontrolisati ili zadržati za sebe, nanosi štetu kako sebi, tako i njemu. 

Mudrost je ključna, a izbor riječi tokom komunikacije s partnerom igra ključnu ulogu. Dakle, prije nego što ga optužite ili kritikujete, razmotrite način na koji to radite, i umjesto toga, pružite mu podršku riječima poput "Drugom prilikom ćeš uraditi bolje." U trenucima tuge, razočaranja ili neuspjeha, važno je izbjegavati pridike poput "Jesam ti rekla" ili "Sam si kriv za svoje greške". 

Umjesto toga, pružite mu ruku podrške, rekavši "Sve je prolazno" ili "Ne brini, stvari se uvijek poslože u našu korist." Prava žena, u takvim trenucima, postaje svjetionik vodilja svog muškarca.

No comments

Powered by Blogger.