Zašto supružnik treba biti najvažnija osoba u životu - Drugi dolaze i odlaze, on uvijek ostaje

Mnogi razvodi u našem društvu proizlaze iz nedovoljnog razumijevanja činjenice da su partneri, prije nego što se venčaju, trebali potpuno shvatiti da postaju duhovno povezane duše jedno drugome.


Kada žena pristane da se uda, to znači da prihvata ulogu da bude podrška svom muškarcu, čuvarica doma, oslonac, izvor ljubavi i brige. Ali, što je sa muškarcima? Muškarci također moraju shvatiti da kada ožene ženu, ona postaje njihov životni saputnik. Izboru životnog partnera treba pristupiti svjesno, pažljivo promišljajući svaki aspekt. 

Životna saputnica postaje osoba koja će biti uz vas tokom cijelog života, hodajući ruku pod ruku, sve do posljednjeg dana. Zato je važno da muškarci shvate da bi supružnik trebao biti važniji od sljedećih stvari: 

Djeca: Naravno, djeca su bitna i dolazak djece u porodicu je važan trenutak u životu roditelja. Međutim, cijeli život supružnika ne bi trebao biti posvećen isključivo djeci. Postavljanje supružnika na prvo mjesto doprinosi stvaranju njegovanog, ljubaznog i zdravog porodičnog okruženja. 

Druge žene: Svaki par prolazi kroz krize, ali važno je ne podleći iskušenjima tokom teških trenutaka. Bitno je sačuvati dostojanstvo i časno prevazići izazove. Treba razmisliti o tome da je vrlo malo vjerovatno da će druga žena biti bolja od supruge. Varanje je izdaja i poniženje supružnika. 

Mama: Iako je mama jedna od važnih osoba u životu, važno je shvatiti da ste vi odrasla osoba i da je vreme da se postavite kao ravnopravan partner. Pupčana vrpca je odavno prekinuta, i dok trebate pokazivati razumijevanje i poštovanje prema roditeljima, mama ne bi trebala biti iznad vašeg supružnika. 

Prijatelji: Prijatelji su važni, ali supružnik ima poseban status. Prijatelji mogu dolaziti i odlaziti, ali vaš životni saputnik ostaje uz vas. Važno je shvatiti da je vaš supružnik onaj koji je vaš vječni pratilac.

No comments

Powered by Blogger.