Žena o svom razvodu: Ja sam obrazovana, moj muž nije - Ta razlika je uništila naš brak

Određene razlike između partnera ponekad postaju nepremostive prepreke, a o braku često odlučuju upravo te različitosti. 


Jedna žena dijeli svoje iskustvo iz braka koje nije uspjelo zbog tih neizmirenih razlika. Ističe kako je spoznala da u vezi strasti nije dovoljno, već se vrijednosti i interesi moraju podudarati kako bi odnos bio održiv na duže staze. Njena priča o propalom braku svjedoči o ključnoj ulozi zajedničkih vrijednosti u izgradnji snažnog partnerskog odnosa. 


Nekadašnji suprug, prema njenim riječima, stavljao je strast na prvo mjesto, što, iako nije loše, nije bilo dovoljno za dugoročan odnos. Iako je bila zaljubljena u njegovu fizičku privlačnost, osjećala je da joj nedostaje prijateljski aspekt u vezi. Različite perspektive prema životu postale su očite s vremenom. 

Njena sklonost nježnijim i suptilnijim emocijama nije bila reflektirana u njegovim prioritetima koji su uključivali video igre i strast. Počela je primjećivati razlike u interesima i stavovima, a ono što joj je prije bilo nevažno sada je postajalo izazovno i iritantno. Razlike u obrazovanju i svjetonazoru, koje je prvotno zanemarivala, postale su sve izraženije i počele joj smetati. 

Shvatila je da ne može mijenjati nikoga, ali i da takva osoba nije odgovarala njenim potrebama i željama. Razdvojili su se, a ona je spoznala da neke razlike ne mogu biti prevladane i s vremenom postaju još izraženije. Njezina životna lekcija, koju dijeli, jest jasna - ne možemo i ne bismo trebali prisiljavati nekoga da postane nešto što nije. 

Daje snažan podsjetnik da trebamo dati sebi vremena za bolje procjene stvari. Različitosti u vezi su normalne, no nije preporučljivo tražiti od partnera da se mijenja. Ako ljubav može nadvladati razlike, divno, no ako ne, važno je nastaviti dalje onako kako smatrate ispravnim.

No comments

Powered by Blogger.