Ženi treba muškarac da je vodi a ne da je sputava - 3 savjeta psihologa kako usrećiti ženu

Nije neuobičajeno da žena donese tešku odluku o razvodu čak i nakon dugih 20 godina braka, ostavljajući sve iza sebe.


Često se dešava da muškarci ne shvataju razlog takve odluke svojih voljenih, pitajući se zašto ih je žena napustila. Odgovor na to pitanje može biti jednostavan – nije bila srećna uz njega. Psihologinja Zhanna Abramova je naglasila tri ključna koraka koje muškarci trebaju poduzeti kako bi zadržali svoju životnu partnerku pored sebe. 

1. Razmišljajte zajedno: Muškarac uvijek treba imati svoju ženu na umu i ne smije se fokusirati samo na sebe, što mnogi često čine. Svaka odluka koju muškarac donosi trebala bi uzeti u obzir uticaj na njegovu suprugu. Bitno je da shvati da više nije sam, te da odluke moraju biti zajedničke. 

2. Obezbijedite sigurnost: Finansijska sigurnost je bitna, ali muškarac treba biti i emocionalna podrška svojoj ženi u svim situacijama. Ona treba osjetiti da ima nekoga uz sebe tko će joj pružiti pomoć i biti podrška kada joj je to najpotrebnije. 

3. Budite snažni: Žena treba partnera koji će je zagrliti, reći da će sve biti u redu i pružiti joj osjećaj sigurnosti. Potrebno je biti neko ko će priskočiti u pomoć kada je to potrebno i pružiti zaštitu kad je potrebno. Odgovoran i zreo muškarac je onaj koji zna kako se nositi sa životnim izazovima. Žena treba partnera na kojeg se uvijek može osloniti i računati, bilo da je riječ o radosti ili teškoćama života.

No comments

Powered by Blogger.