Ako je ljubazna ne znači da joj se sviđaš - Muškarci pogrešno tumače 5 ženskih ponašanja

Dosta muškaraca ima uvjerenje da se mnoge žene služe manipulacijom kako bi dobile ono što im treba od muškaraca. 


Ovaj stav često proizlazi iz pogrešnog tumačenja nekih ženskih ponašanja. Pogledajmo neka od tih ponašanja koja često muškarci krivo protumače: 

Ljubaznost: Ljubaznost je često na vrhu liste jer mnogi muškarci pomešaju ljubaznost sa flertom. Kada je žena ljubazna i prijatna prema vama, to ne znači nužno da flertuje s vama ili da joj se sviđate. Ona jednostavno može biti pristojna i želi se lijepo ponašati. 

"Ti si moj heroj": Ako vam žena kaže da ste njen heroj ili da ste pravi muškarac, ne mora nužno značiti da vam se sviđa. Možda je to zato što ste joj pomogli ili učinili neku uslugu, i ona to želi iskazati zahvalnošću. Nije uvijek izraz romantičnih osjećaja. 

Pretjerana emocionalnost: Osjetljivost i emocionalnost ne moraju uvijek biti znakovi romantičnih interesa. Neke žene su jednostavno emotivne po prirodi, bez obzira na to da li im se sviđa neki muškarac ili ne. Stoga, ne treba automatski pretpostaviti da je svaka suza ili izraz emocija povezan s romantikom.

Dijeljenje komplimenata: Muškarci često pogrešno tumače komplimente koje dobiju od žena. Ako žena pohvali vaš izgled ili vam uputi kompliment, to ne znači nužno da flertuje s vama. Nekim ženama je prirodno da daju komplimente, ali to ne mora značiti da imaju romantične namjere. 

Prijateljstvo: Postoje mišljenja da muškarci i žene ne mogu biti samo prijatelji, ali to nije uvijek tačno. Međutim, takvo prijateljstvo može biti izazovno, posebno ako postoje različiti nivoi interesovanja. Ako vam žena kaže da vas vidi samo kao prijatelja, šanse da se njen stav promijeni su minimalne. Važno je poštovati to mišljenje i granice koje postavlja.

No comments

Powered by Blogger.