Bolje biti žena koja je sve prošla u mladosti - Nego žena koja želi sve nadoknaditi u braku

Prije nego što se upustite u negativno komentarisanja nekoga, vrijedno je razmisliti o svojim nedostacima.


Danas, nažalost, često vidimo kako se žene suduju na temelju njihove prošlosti. Često čujemo komentare poput: "Ona nije prikladna za brak, imala je previše partnera u prošlosti", ili "Svašta je prošla, sada je nitko ne želi", ili "Uprkos tome što je lijepa i uspješna, njen ljubavni život iz prošlosti ne ide joj u prilog".

Jesmo li zaista postali tako primitivni da prosuđujemo ljude na temelju perioda u kojima su bili mladi i nepromišljeni? To je kao da sudimo petogodišnjaku jer ne razumije kompleksne koncepte odraslih. Ta djeca jednostavno nisu sposobna za to, baš kao što ni tinejdžeri ili mladi odrasli nisu u stanju uvijek donositi najmudrije odluke. 

Odraslost počinje s punoljetstvom, u većini zemalja s 18 godina, a smatramo da smo tada konačno sazreli i sposobni brinuti se o sebi. Ali sjetimo se sebe s 18 godina, svojih snova, načina razmišljanja ili načina života. Da li smatramo da smo tada bili toliko zreli i pametni kao što smo sada s 30 ili više godina?

Prošlost ne definiše ženu. Njenu vrijednost ne određuje njen ljubavni status iz prošlosti ili njeni prethodni izbori. Ono što ženu istinski definiše je njena želja i sposobnost da raste i napreduje. Zrela i inteligentna žena prihvaća promjene koje dolaze s vremenom, dok nezrela žena ostaje zarobljena u prošlosti. 

Često žene koje su prošle kroz turbulentne periode u mladosti osuđuju one koje su ostale zatvorene u svojim sigurnim zonama i nisu iskusile iste stvari na vrijeme. To su često žene koje su u mladosti bile mirne, ali su kasnije shvatile da im život nedostaje avanture i uzbuđenja pa to pokušavaju nadoknaditi kasnije, ponekad u braku. 

Vidimo mnoge primjere takvih situacija svakodnevno. Bolje je biti žena koja je prošla kroz izazove i naučila iz njih u mladosti, nego žena koja kasnije pokušava ispraviti propušteno na način koji može naštetiti njenom braku ili obitelji. Zapravo, često osuđujemo ljude koji imaju ono što sami želimo. 

Mnoge žene kasnije u životu shvate da su propustile važne prilike zbog straha ili neodlučnosti u mladosti. Nije nezrela djevojka ona koja donese grešku iz mladalačke nepromišljenosti, već ona koja i u zrelim godinama odbija prihvatiti odgovornosti odrasle osobe. To je nezrelost.

No comments

Powered by Blogger.