Bolje cijeli život čekati onog kome ćeš biti kraljica - Nego živjeti sa onim kome si nebitna

U našem svijetu postoji prevelik broj nepristojnih ljudi, a oni sa velikim srcem često neće shvatiti njihovo ponašanje. 


Svi smo različiti, razlike treba prihvatiti, ali nikada ne biste trebali pristati na vezu s nekim ko vam ne pruža poštovanje koje zaslužujete, isto kao što vi poštujete njega. Postoje muškarci koji će vas često povrijediti, poniziti, manipulirati, čineći sve što je u njihovu korist. Govorimo o ljudima koji koriste bezdušne i cinične taktike, ponekad pružajući samo mrvice pažnje. 

Važno je shvatiti da oni nikada neće biti oni koji su vam zaista potrebni. Tražit će od vas da se potpuno posvetite njima, ali neće biti spremni uzvratiti istom mjerom. Takvi pojedinci postoje, to je nešto što ne možete promijeniti. U životu ćete sresti više muškaraca koji će vam servirati slatke i lažne riječi nego onih koji će vas zaista razveseliti. Najtužnije je što iza tih "slatkih" riječi često ne stoji iskrenost i dobre namjere. 

Oni samo žele da im udovoljite, čak i ako to znači da morate žrtvovati svoje vlastito zadovoljstvo. Ti muškarci imaju jedan cilj - iskoristiti vas do maksimuma, a njih stvarno zanima samo ono što im možete pružiti. Dovoljno je. S njima nikada nećete osjećati sigurnost. Nikada nećete biti mirni i sigurni u bilo što. Nećete doživjeti predivan život pored pravog muškarca. Umjesto toga, sve što dobijete u zamjenu za svoju dobrotu i otvorenost je beskrajan stres i tuga. 

Ljudima s dobrim srcem živjeti je teško. Ponekad može izgledati kao da ćete u životu doživjeti samo bol i razočaranje, ali to nije istina. Nemojte odbacivati ljubaznost i odanost samo zato što postoje sebični i nepošteni ljudi. Na kraju, pobjeđujete vi, a ne oni. Da, možda su iskoristili vašu iskrenost, ali oni će ostati gubitnici. Jednog dana srest ćete muškarca koji vas zaista zaslužuje, i vaše će strpljenje biti nagrađeno. 

U tom trenutku zaboravit ćete sve one gubitnike koji su vas povrijedili. Nastavite voljeti, jer na kraju ćete pronaći nekoga tko je idealan za vas. Možda će trebati vremena, ali do tada, ostavite svakog muškarca koji vas ne tretira kao kraljicu.

No comments

Powered by Blogger.